למה בעצם ללמוד תעשייה וניהול, כשאפשר ללמוד את התארים האלה? בדגש מיוחד על הנדסת מערכות מידע. למה לעשות תואר אחר *בהתמחות* של מערכות מידע, ולא פשוט את כל התואר בהתמחות הזאת? וכיצד זה בא לידי ביטוי בשכר לאחר התואר אחרי 5+ שנות ניסיון? ובעבודה עצמה, יש הבדל?
ש
שני יונגר
עם 5 שנות ניסיון זה כבר לא משנה
שלום גיא,
כמובן שיש הבדל בין התארים והוא בכמות ההתמקדות בתחום מערכות המידע. אין מה להשוות בין תואר בתעשייה וניהול שהוא תואר הנדסי דיי כללי לתואר שבו מתמקדים בתחום ספציפי.
יחד עם זאת זה ממש לא מבטיח לאף אחד מהתחומים שלו דווקא תהיה התעסוקה הטובה בתחום מערכות המידע. יש עוד לא מעט שיקולים של מעסיק בעניין.
אם יש לך ניסיון של 5 שנים בתחום מערכות המידע אז התואר שלמדת, לדעתי כבר פחות רלוונטי, מה שהכי חשוב הוא מה בדיוק עשית, כמה מקצועי אתה ובאיזו חברה עבדת.
בברכה, שני
ג
גיא
מספר דברים שלא הבנתי:
היי שני,
ברור לי שאף אחד מהמקצועות לא מבטיח לי תעסוקה, אבל מן הראוי שלצורך העניין לאנשים בעלי ניסיון זהה לחלוטין ואחד מחזיק בתואר הנדסת תעשייה וניהול בהתמקצעות מערכות מידע, ואילו השני בהנדסת מערכות מידע - לאחד מהם יהיה יתרון ואין על כך שאלה. השאלה היא למי מביניהם? ההיגיון אומר שלזה עם הנדסת מערכות מידע. ואם כך - מה ההיגיון בלעשות תואר בתעו"נ עם התמקצעות במערכות מידע?
בנוסף - הנדסת מערכות מידע הוא הרבה פחות נפוץ ומוכר לעומת הנדסת תעו"נ, והוא נחשב יוקרתי יותר. אבל לא ידוע לי כלום על השכר ועל התעסוקה. אשמח לקבל מידע ממקורות כלשהם.