אני מתלבט האם ללמוד את המקצוע בטכניון (דבר שיצריך ממני מאמץ רב יותר + פסיכומטרי), או ללמוד במכללת אפקה (בה יש לי פטור מכיוון שאני הנדסאי). האם ההבדלים בין המוסדות כל כך גדולים מבחינת אפשרויות העסקה בהמשך הדרך?
מ
מעיין הראל
לדעתי אפקה...
שלום מארק, שמי מעיין ואני סטודנט שנה רביעית להנדסה מכאנית באפקה... אני מבין לגמרי את ההתלבטויות שלך וכמוהן היו גם לי טרם שנתי הראשונה במכללה... כמוך, גם לי היו הרבה אופציות אך לאחר בדיקת המקומות עצמם (הלכתי לייעוץ באפקה ובתל אביב) החלטתי ללכת על אפקה. אמנם זו "מכללה ולא אוניברסיטה" אבל הרמה זהה (יש הרבה מרצים חופפים לאפקה ולטכניון/תל אביב/בן גוריון), המעבדות חדשות לגמרי (נפתח בניין מעבדות חדש לפני שנה), הכיתות קטנות (30-40 מקסימום בכיתה לעומת 100-200 לפעמים באוניברסיטאות), והכי חשוב - יחס המרצים והמתרגלים כמו שלא רואים באף מקום אחר.. המתרגלים והמרצים זמינים אליך בכל שעה בכל מקום במייל בטלפון במשרד ... התחושה הכללית שלי הייתה לכל אורך התקופה שמטרת המכללה והסגל שתצליח לעבור את האתגר שבלימודי הההנדסה בהצלחה...
לגבי שאלת העבודה, נכון יש עדיין כמה מקומות שמרניים שיעדיפו אוניברסיטאות, אבל אני יכול להעיד שבתחום שלנו (הנדסה מכאנית) הקשר של המכללה והמרצים עם המפעלים והתעשייה גדול מאוד (למשל יריד תעסוקה שנתי במכללה), וישנו משרד תעסוקה פעיל מאוד שמקפיד לשלוח במייל משרות פנויות וללמד אותך איך לגשת לראיון ואיך לכתוב קו"ח. אני יכול להעיד שבמחזור שלי, נכון לתחילת שנה ד' 90 אחוז מחבריי למחזור עובדים בתחום במשרת סטודנט, אפילו אלו שבעלי ממוצע נמוך יחסית.
אני חושב שחפרתי לך מספיק אבל אם תרצה לשמוע עוד פרטים אשמח לשתף אותך בחווית הלימדה שלי באפקה...
ש
שני יונגר
השוואה בין מוסדות לימוד
שלום מארק,
אינני יכולה כמנהלת פורום להשיב על שאלה מסוג השוואה בין מוסדות לימוד.
אני מציעה שתיגש לכל אחד מהמוסדות לימוד ותפגוש סטודנטים שיענו לך בכנות על שאלת ההשוואה והכדאיות בכלל.