באיזה אוניברסיטה ללמוד תעשייה וניהול - אריאל או תל אביב?
באיזה אוניברסיטה ללמוד תעשייה וניהול - אריאל או תל אביב?
ענאל
3 תגובות
היי! אני רוצה להתחיל ללמוד שנה הבאה תעשייה וניהול בהתמחות של ניהול. לפי מה שבדקתי, יש את זה רק באריאל ותל אביב. הבעיה היא שממה שאני שומעת, אריאל לא כזה נחשב אבל תל-אביב לא כל-כך מושך אותי מבחינה חברתית וכו'.
מה אתם ממליצים? (אולי יש אפשרות להתחיל באיזושהי אוניברסיטה ולעבור לשנה האחרונה בלבד לאוניברסיטה אחרת) תודה!!
נ
ניר
לימודי תעשייה וניהול
היי ענאל , אני העדפתי ללכת וללמוד במקום שמבחינה חברתית יהיה לי כיף שם והלכתי בעקבות המלצת אחותי הגדולה. אני לומד הנדסת מכונות במכללה להנדסה בירושלים וממש מרוצה מהאווירה ומהלימודים עצמם . יש לך לדעתי מסלול של תעשייה וניהול עם התמחות כמו שאת מחפשת .. בהצלחה
ש
שני יונגר
איפה ללמוד תעשייה וניהול
שלום ענאל,
קצת לא ברור לי מדוע לבחור בתואר בתעשייה וניהול שכל האלמנטים של המהנדס בו מוצנעים לטובת מנהל עסקים. אם את רוצה ללמוד לתואר בניהול עם התמחות בניהול ושיווק כפי שמציעים במסלולים הללו, אז לכי ללמוד לתואר ראשון בניהול ולא בתעשייה וניהול. תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול המטרה העיקרית שלו היא הכשרה לניהול הייצור ולניהול התפעול. אחרי כן לתחומים נוספים. אני חושבת שאת נורא מבלבלת שני תחומים שנשמעים דומים ולא כדאי לבלבל ביניהם. כמהנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מתאימה, יהיה לך קל יותר למצוא עבודה. אך בהתמחות בניהול השיווק, יהיו לך אלפי מתחרים על כל משרה שסיימו תואר ראשון בניהול או מנהל עסקים. חשבי על כך. העבודה לאחר הלימודים צריכה להיות בפוקוס שלך ולא השם של התואר.
אם חשוב לך המארג החברתי, לכי ללמוד בהנדסת תעשייה וניהול בבן גוריון הנחשבת לאוניברסיטה הכי חברתית.
אוקיי, אז באמת עלית על השאלה היותר מסובכת: מה ללמוד?
המטרה הסופית שלי היא להיות יועצת ארגונית/עסקית. אני אוהבת את זה שצריך לפתוח את הראש ולחשוב אחרת, עבודה בצוות ולא שגרתית.
הבעיה היא שתואר בייעוץ ארגוני יש רק בתואר שני.
מצד אחד תעשייה וניהול, הוא מסלול שיש בו הרבה מקצועות ראליים שאני כן טובה בזה אבל לא כל כך מעניין אותי. מצד שני, מנהל עסקים כולם לומדים ואולי חבל ללמוד את זה אם אני יכולה ללמוד תעשייה וניהול אבל זה ממש מושך אותי...
אז על איזה לימודים היית ממליצה כשהמטרה היא באמת להיות יועצת (לא נורא אם הלימודים קצת פחות מעניינים אבל כן חשוב לצאת עם תואר שיש בו, אם יש כזה דבר). אולי יש עוד מסלולים ורעיונות שלא חשבתי עליהם?