שלום, רציתי לדעת כמה דברים. 1) מה עדיף אדריכלות ועיצוב פנים או הנדסאי בניין? 2) האם הנדסאי שווה משהו בשוק העבודה? 3) אין לי בגרות, ולכן עשיתי מכינת מדעים של אוניברסיטת חיפה, האם על סמך זה אני יכול להתקבל לתואר בלימודי אדריכלות או הנדסת בניין? 4) איפה יש מקום ללמוד לתואר בהנדסת בניין או אדריכלות באזור המרכז? 5) אם אני אעשה הנדסאי בניין ואחרי סיום הלימודים ארצה להשלים למהנדס, האם זה לימודים יותר מקוצרים? האם יש פטור מקורסים? 6) בשוק העבודה היום מי שווה יותר אדם אשר יש לו הנדסאי בניין או אדם עם תואר בכלכלה ממכללה כלשהי. תודה
ש
שני יונגר
הנדסאי בניין או הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
שלום יצחק,
1. עדיף התחום שאתה רוצה לעסוק בו בסוף הלימודים. בתחום של תכנון ושרטוט, שזו עבודתו של הנדסאי האדריכלות. או בתחום הפיקוח על הבנייה שזו עיקר עבודתו של הנדסאי הבניין. 2. הנדסאי כיום הוא אחד התארים היותר מומלצים מבחינת מציאת עבודה. 3. ייתכן שכן, אך רק במכללה שבה תתעניין בלימודים יוכלו לענות לך בוודאות על השאלה הזו. 4. הנדסת בניין ניתן ללמוד באפקה, אוניברסיטת תל אביב, אורט בראודה ועוד. תואר ראשון באדריכלות באזור המרכז ניתן ללמוד באוניברסיטת תל אביב. 5. אפשר בהחלט להשלים לתואר ראשון בהנדסה לאחר הנדסאי בניין. ההשלמה אורכת בין שנתיים וחצי לשלוש שנים במסלול המתאים לאנשים עובדים. 6. כיום למי שמתלבט בין שי התחומים ואדיש ביניהם, אמליץ ללמוד הנדסאי בניין ולא כלכלה.