יש לי שאלה עקרונית לגבי לימודי הנדסה אזרחית: אם אני לא ממש מתחבר למתמטיקה פיסיקה ולמקצועות ריאליים אחרים והם לא ממש מעניינים אותי, אני אתקל בהם באופן אינטנסיבי רק במהלך הלימודים, או גם אחר כך בעבודה אצטרך להתעסק איתם הרבה? כי הבנתי שבמקצועות ההנדסה האזרחית יש גם הרבה עבודת שטח והיא לא כל כך דומה לעבודה של הנדסות אחרות שמתעסקות אך ורק בהיי טק? מה אתם ממליצים לי?
ש
שני יונגר
האם ללמוד הנדסה לתואר ראשון
שלום אורי,
בתחומי ההנדסה נתקלים בכלל המקצועות הריאליים גם לאחר הלימודים בעבודה עצמה. עיקר עבודתו של המהנדס היא בתכנון של תהליכים שונים. לצורך תכנון זה עושים שימוש בכלים הפיזיקליים המתמטיים וכו' הנלמדים לאורך התואר ויש לעשות חישובים שונים לצורך הגעה לפתרונות לבעיות בתכנון.
בהנדסת בניין, תלוי מאוד מה עושים. יש העוסקים בתכנון ויש העוסקים בתפעול. מהנדס בניין אשר מנהל פרויקט בנייה עוסק בעיקר בעבודה אדמיניסטרטיבית וצריך בעיקר לדעת לקרוא שרטוטים ולתרגם אותם לעבודה בשטח. עיקר העבודה היא ניהולית מול צוות העובדים. זו עבודה מאוד קשה שאין לזלזל בה.
אני ממליצה לך לבחור בתחום שאתה תהיה טוב בו גם בלימודים וגם תאהב את העבודה שאחרי הלימודים. ולהנדסאות צריך גישה ריאלית, קשה מאוד להצליח בלעדיה.