אני בן 30 בעל משפחה, זה עתה סיימתי מסלול של 3 שנים לימודי ערב להנדסאי אלקטרוניקה מגמת משנה תוכנה בביה"ס הארצי להנדסאים שבטכניון בממוצע כללי 91.
מהקצת שהספקתי לגשש בו, נוכחתי לראות כמה לא אטרקטבי זה להיות הנדסאי לעומת מהנדס מכל מיני סיבות וכבר גמלה בלבי החלטה להשלים לתואר ראשון, אך רק לאחר מציאת עבודה כהנדסאי (על מנת להתייצב כלכלית). וכאן צצות מספר שאלות:
1) האם אני צודק? בהתחשב בגיל, הזמן, מצב המשפחתי, המאמץ, התשלום, וכו'...או שאטבע?? מצד שני יותר ידע, משכורת בהתאם וכו'...
2)המשך שאלה 1: איך משלבים, אם בכלל? גם לעבוד גם ללמוד מקצוע קשה
3) אמנם הממוצע הכולל שלי ==91 אבל במספר מקצועות חשובים כמו תורת החשמל, פנימי וחיצוני, קבלתי פחות מ-80 לצערי. האם יש לזה השפעה לגבי לימודי המשך? האם לגשת שוב ולשפר?
4)חשבתי להמשיך בטכניון בגלל השם הטוב, אך יודעי דבר הניאו אותי על כך מהסיבה הפשוטה שחבל על המאמץ, התנאים שם קשים במיוחד ומאחר ואני בעל תעודת הנדסאי ממקום טוב ומספיק ללמוד בכל מקום אחר. העיקר להוציא תואר. מה דעתכם?
5)באיזה מקומות אפשר להשלים באיזור חיפה?
תודה מראש
ש
שני יונגר
השלמה לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה
שלום יוסי,
תחום האלקטרוניקה בישראל עובר תנודות מאוד גדולות, יש תקופות בהן מועסקים אלפים ויש תקופות בהן אלפים מפוטרים, קשה לומר מה יוליד יום בתחום. עבודת ההנדסאי שונה מזו של המהנדס, ובין היתר גם השכר שונה בהתאם.
בהתחשב בגיל, לא נורא ללמוד כרגע מבחינתך לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה, אך אני מסכימה בהחלט לגבי מציאת עבודה לפני כן. מאוד חשוב להיות מועסק באופן כללי, ובפרט בתחום בו אתה רוצה לעסוק בעתיד. לגבי שילוב של עבודה ולימודים, הוא שילוב מאוד קשה, אך רבים עושים זאת כל הזמן, אז כנראה שגם אפשרי.
בהנדסת אלקטרוניקה שי חשיבות גדולה לידע, גם כחלק מתנאי הקבלה לרוב עוברים מבחנים ממשיים הדורשים להוכיח הבנה וחשיבה הנדסית בתחום. לא בהכרח יבדקו את המקצועות בהם את חזק או חלש, אך לא ניתן להבטיח. אני חושבת שאין טעם לשפר כרגע את הציון.
על השאלה היכן כדאי ללמוד, לצערי אינני יכולה להשיב. חשוב מאוד עם זאת, שמו של מוסד הלימודים במיוחד בתחום רווי כמו הנדסת אלקטרוניקה.
השלמה לתואר מהנדס באזור חיפה תמצא ברשת אורט, אורט בראודה, אריאל.
לימודי ערב בהנדסה
שלום יוסי, אכן שאלות מצוינות ולא קל לענות עליהן. כדי להתקבל כהנדסאי ללימודי הנדסה צריך לעמוד בממוצע מסוים. עליך לפנות למקומות רלוונטיים ולבדוק את צורת החישוב. לידיעתך, יש לימודי הנדסה גם בלימודי ערב (ככל הידוע לי, המכללה שלנו היא הצפונית ביותר שמקיימת לימודי ערב). הלימודי לא קלים והשילוב בין לימודים, עבודה ומשפחה קשה כפליים. אולם יש סטודנטים רבים שעושים זאת בהצלחה. בברכה, שלומית, המכללה האקדמית להנדסה אורט הרמלין