היי, יש לי תואר ראשון בהנדסת חומרים מאוניברסיטת בן גוריון והייתי מעוניין לעשות השלמה להנדסת תעשייה וניהול. איפה כדאי לי לעשות את ההשלמה ? (איזו מכללה/אוניברסיטה) כמה זמן תיקח השלמה כזו ? האם אפשר יהיה לשלב אותה עם עבודה במשרה מלאה ?
אני גם מתעניין בתואר בהנדסת בטיחות. רציתי לדעת אם יש דרישה לתואר הזה ומה טווח המשכורות? איך מתייחסים לבוגרים שרק סיימו את התואר ?
ש
שני יונגר
הנדסת בטיחות
שלום אייל,
אני מניחה שהכי כדאי לך לעשות את ההשלמה בבן גוריון. הסיבה העיקרית היא שלרוב מכירים בכמות הקורסים הגדולה ביותר לבוגרי תואר אחד כאשר עוברים או עושים הסבה לתואר אחר באותו מוסד אקדמי.
מכללות גם כן יכירו לך ככל הנראה בקורסים רבים מאוד לצורך ההסבה, כך שגם הם יכולים להיות אופציה טובה.
יחד עם זאת, חשוב לי מאוד שתיקח את דברי בעירבון מוגבל, כיוון שעד למועד הגשת המועמדות והגשת הבקשה לפוטר מקורסים לא ניתן לדעת מה יכובד ומה לא יכובד על-ידי מוסד הלימודים (נכון גם לבן גוריון).
לגבי שילוב עבודה עם הלימודים, אם חשוב לך השילוב של עבודה עם הלימודים כדאי מאוד שתשקול ללמוד במכללה. שם התנאים נוחים יותר מהבחינה הזו.
לגבי הנדסת בטיחות, זהו תחום שבו עוסקים בעיקר יועצים נותני שירותים חיצוניים לחברות. קשה לכמת את הדרישה לעובדים בשוק מסוג זה. אבל אם התחום מעניין אותך, אז אני בטוחה שגם העבודה תגיע יחד איתו.
טווח המשכורות בתחום הוא החל מ 12 בחודש ומעלה, בהתאם לניסיון ולתחומי המומחיות.