איזה תחום בהנדסה ללמוד? מכונות, בניין או תעשייה וניהול
איזה תחום בהנדסה ללמוד? מכונות, בניין או תעשייה וניהול
יואב
1 תגובות
התלבטות מאד גדולה בין שלושת המקצועות הללו. (יכול להתקבל לכולם בבן גוריון) מצד אחד תעשייה וניהול הכי מושך אותי, אבל ידוע לי שמאד קשה למצוא מקום עבודה טוב עם משכורת טובה. הרבה אמרו לי שהשוק מוצף ושזהו תואר כללי מדי. לגבי הנדסת מכונות שמעתי על המון מקרים של אנשים שסיימו את התואר ולא מוצאים עבודה תקופה ארוכה מאד. לגבי שתי ההנדסות הללו הבנתי שקשה מאד עד בלתי אפשרי כמעט למצוא עבודה בלי ניסיון ולכן סטודנטים שסיימו את התואר מתקשים למצוא עבודה. לגבי הנדסת בניין לא שמעתי יותר מדי דברים. הייתי שמח לשמוע על הביקוש למקצועות הללו, שכר התחלתי, התקדמות בשכר לפי שנים....תודה.
ש
שני יונגר
בחירת מסלול הנדסה
שלום יואב,
בהחלט יותר קשה לסטודנטים שסיימו את לימודי התעשייה וניהול למצוא עבודה בסיום התואר. אך המצב למסיימים באוניברסיטאות את התארים הללו שונה במקצת וקצת קל יותר.
יחד עם זאת קשה מאוד לנבא מה היה בעוד מספר שנים מהיום ומה יהיו המקצועות החזקים במשק. מה שבטוח היתרון בלימודי אחת משתי ההנדסאות: בניין או מכונות היא בכך שהן הנדסאות גנריות, כלומר הן מכילות בתוכן תחומים רבים אחרים והגמישות שלך יכולה להיות גדולה (צריך לבחור בהתמחות הנכונה לשוק באותה התקופה).
באופן כללי לנבא מה יהיה בעוד חמש שנים בלתי אפשרי. לכן בחר בתחום שבו אתה הכי מתעניין ובו תצליח יותר מהכל כי אם תצליח גם במצב שוק רע יהיה לך קל יותר.