שלום, התלבטתי הרבה מאוד זמן מה ללמוד ואחרי שהחלטתי ללכת על הנדסה אזרחית נסגרה ההרשמה והאופציה היחידה שנשארה לי היא להתחיל ללמוד בשנה הבאה.. הבנתי שהשנה הראשונה ברוב ההנדסות דומה מאוד ולכן אפשר להתחיל ללמוד שנה ראשונה בהנדסה אחת ולעבור אחרי שנה להנדסה אחרת .. השאלה שלי היא כזאת: אם אני יתחיל ללמוד הנדסת מכונות ואז יעבור להנדסת בניין האם זה יהיה צעד נכון? כמה קורסים אני יצתרך להשלים? והאם יש הנדסה אחרת שהיא יותר דומה ואצתרך להשלים בה פחות קורסים?
תודה מראש.
ש
שני יונגר
מעבר בין מסלולים להנדסה
שלום דוד,
להתחיל בהנדסה אחת ולעבור לאחרת הוא דבר אפשרי בתנאי שאתה עומד מראש בתנאי הקבלה ללימודים. כלומר אם היית מתקבל ללימודים בכל מקרה, אז זה אפשרי. מה שכדאי מאוד שתדע הוא שלעיתים רמת המתמטיקה או הפיזיקה שונה, כך שאתה עלול ללמוד רמה גבוהה מידיי או נמוכה מידיי, מה שיצריך חזרה על קורסים. עם זאת, עדיין ההבדל יהיה בכך שאתה כבר תהיה בתוך מסגרת הלימודים ותהנה לפחות מפטורים בשנה השנייה מחלק מהקורסים.
עם זאת, אני חושבת באופן אישי, כי לימודי הנדסה שהם לימודים מאוד תובעניים וקשים עדיף שלא להפוך ללימודים שאורכים יותר מ-4 שנים. שקול זאת, מהפן של הומטיבציה.
אין הנדסה שדומה להנדסת בניין או הנדסה אזרחית, אך כדאי שתבדוק במוסד הלימודים לפי הסילבוסים מה הרמה של המתמטיקה והפיזיקה וכד' בכל מסלול ומצא את שני המסלולים בהם הרמה היא הזהה ביותר. כך תמנע מקורסי השלמה רבים.