שלום, אני מתלבטת בלהתחיל ללמוד הנדסת תוכנה במכללת אורט רחובות? האם היא נחשבת בחוץ? האם היא טובה?
האמת שאין לי רקע בתכנות/ לימודי מחשבים.
אני עובדת בתחום המחשוב (עם מערכת של SAP) כבר כמה שנים אך לא בתכנות. אני חוששת שיהיה לי ממש קשה. בעקרון אני אוהבת מתמטיקה אבל זו בטח לא תהיה ברמה שלמדנו בביה"ס. לא יודעת מה לעשות :/
תודה לעוזרים :)
ש
שני יונגר
לימודי הנדסת תוכנה
שלום רוני,
רקע בתכנות אינו חלק מהדרישות ותנאי הקבלה ללימודי הנדסת תוכנה. את כלל התחומים הדרושים לשם השלמת התואר לומדים לאורך 4 שנות הלימודים.
לגבי רמת הלימודים, ללא קשר למכללה עליה שאלת, אשר אין לי אפשרות לענות על השאלה באופן ספציפי. בלימודי הנדסת תוכנה רמת המתמטיקה גבוהה והיא נחשבת הנדסה קשה יחסית.
עם זאת אם את אוהבת מתמטיקה, ובעלת חשיבה ריאלית, אני מניחה שזה הצעד הראשון להצלחה בלימודים. חשוב עם זאת, שתיקחי בחשבון כי יש להשקיע הרבה מאוד בלימודי הנדסה, או בלימודי תואר ראשון בכלל.
מצטרף לגמרי לדברי המגיב לפני, אין ספק שעליך לבדוק טוב את השטח לפני כניסה למסלול לימודי הנדסת תוכנה. כאמור אין צורך ברקע בתחום, פשוט צריך לאהוב אותו ולדעת לקראת מה את הולכת. אם את מתעניינת לגבי מוסדות, ואני מקווה שזה בסדר מצד מנהלי הפורום שאני ממליץ לך, כדאי לך לבדוק את מסלול הלימוד של מכללת עזריאלי להנדסה. יש להם מסלול מאד טוב, אני עצמי בוגר של המכללה, ורק אחרי שיצא לי להכיר בוגרים מקמפוסים השונים, הבנתי עד כמה היא מקצועית ומתקדמת.
ר
רוני
הנדסת תוכנה
היי, תודה על התגובות :)
אני לא כל כך יודעת איך לבדוק את השטח כמו שצריך והאם זה אפשרי עוד לפני שאחליט ללכת על זה.. אני יודעת בגדול על מה זה אך לא בטוחה שזה מספיק.
תוכל אתה אולי לספר לי על התואר? והאם זה אפשרי להשקיע בו יחד עם עבודה במשרה מלאה.