שלום , שמי מאור אני סטודנט שנה א' להנדסת מערכות תקשורת באוניברסיטת בן גוריון . אני כרגע מתלבט האם לעבור להנדסת בניין. לפני שבחרתי תחום לימודים , רציתי מאוד הנדסת בניין אך בסופו של דבר בחרתי בהנדסת מערכות תקשורת. הבחירה במקצוע זה נבעה כתוצאה מחשיפה לתחום לאחר שעבדתי בחברת בזק. כיום אני במצב שמה שציפיתי לקבל בלימודים לא עונה על הדרישות שלי , ובמהלך כל שנה זו , היו לי עדיין מחשבות על הנדסת בניין. השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות את הצעד הזה ושלנות כיוון להנדסת בניין , שם אני מתעניין בעיקר בתחום השרטוט (קונסטרוקציה) , ואם כן , האם הבחירה בהנדסת בניין, היא בחירה נכונה בשבילי..? תודה מראש , מאור .
ש
שני יונגר
הנדסת בניין או הנדסת תקשורת
שלום מאור,
כל תחום הנדסה, בתנאי שאתה אוהב ומתחבר לתחומי ההתמחות אותו הוא מציע הוא מסלול מצוין.
אני לא יודעת לומר לך מה נכון לך, במסגרת הפורום. אך אני בהחלט חייבת לומר לך שהשנה הראשונה ללימודים, היא אינה אינדיקציה לתואר כולו. השנה הראשונה, מלאה במבואות מכל מיני סוגים, פיזיקה, כימיה, מתמטיקה וכד'. הקורסים מתחום הלימוד עצמו, הם מעטים יחסית ולרוב מרגישים מיושנים או פחות מעניינים. כך בנויים כלל התארים האקדמיים באוניברסיטאות לפחות.
עם זאת, החל מהשנה השנייה מתחילים להיכנס לתחומי העניין הרלוונטיים יותר לתחום ההנדסה שבו תעסוק בסופו של דבר. לכן, אני מציעה שתסתכל על הסילבוס של הלימודים לשנה הבאה גם במסלול שלך וגם במסלול הנדסת בניין.
משני המסלולים, את תוכל למצוא עבודות טובות, ללא ספק. אך אני בהחלט מסכימה שחשוב ללמוד תחום שבאמת מתעניינים בו, זה עוזר לשמור על מוטיבציה גבוהה לאורך התואר וגם לאחר מכן מוצאים עבודות טובות יותר וביתר קלות.