אני נרשמתי להנדסה רפואית באפקה (מתחיל עכשיו מכינה) אבל חושב על אוניברסיטה. תנאי קבלה שלי לא מספיקים להתקבל ישירות לבג אבל שמעתי על התכנית של ספיר: שנה ראשונה חינם ואז אם הציונים שלי מעל 80 אני מתקבל לבג. השאלה אם כדאי לעשות את זה. האם אתם יודעים את % ההצלחה בתכנית הזו? או לעזוב וללמוד באפקה תואר 1 ומקסימום תואר 2 ללמוד באוניברסיטה. ועוד שאלה... מה עדיף- לסיים תואר במכללה עם ציון טוב או לסיים איכשהו באוניברסיטה? תודה מראש
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה במכללה או אוניברסיטה
שלום איגור,
לדבר על אחוזי ההצלחה בשנה א' להנדסה בספיר, לא כדאי. כל מי שרוצה יכול להתקבל למסלול הזה, ולכן רבים נושרים או פורשים מהמסלול. השמועות בין הסטודנטים במסלול הזה הן שהלימודים שם קשים יותר מאלו שבאוניברסיטה עצמה. אז התשובה היא לא, פשוט רמת הסטודנטים נמוכה יותר, ברובם. עם זאת, אני מכירה סטודנטים רבים שסיימו תואר ראשון בהנדסה באוניברסיטה שהתחילו במסלול הזה, כך שהדבר אפשרי.
צריך כמו בכל שנה א' בכל הנדסה, לקחת בחשבון שצריך להשקיע 200% ולא אחוז אחד פחות.
לגבי איפה כדאי ללמוד, בהנדסאות, ברובן, כדאי ללמוד באוניברסיטאות. אך זה לא נכון לגבי כל ההנדסאות.
בברכה, שני
א
איגור
תודה שני אגב אחרי התואר מסתקלים יותר על הציונים או איפה למדת? למשל אם יהיה להם מישהו ממכללה עם ציון 75-80 או מאוניברסיטה עם 60-65
י
יצחק
ציון
התנאי לקבלת תואר הוא בציון 65+ גם באוניברסיטאות וגם במכללות. לגבי התעשייה, זה תלוי בתפקיד ובחברה, למחקר ופיתוח בד"כ דורשים בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 80+. חשוב שהממוצע יהיה גבוה מ-75 , ציון גבוה מעלה את הסיכויים לקבלה לעבודה כמובן לבוגרים ללא ניסיון, לאחר שצברת ניסיון אין חשיבות לציונים אלא רק לתפקידך האחרון.
א
איגור
"למחקר ופיתוח בד"כ דורשים בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 80+." אז ממכללות הסיכוי להתקבל לפיתוח הוא ממש נמוך? דוקא בוגרת מאפקה אמרה שהיא מתעסקת בפיתוח ורגולציה של מכשור חדש...
למחקר נראה לי מקבלים רק עם תואר שני בהנדסה ביורפואית
i
igor
למחקר ופיתוח בד"כ דורשים בוגר אוניברסיטה עם ממוצע 80+. וממכללות סיכוי ממש נמוך להתקבל לזה?
ש
שני יונגר
תנאי קבלה לעבודה כמהנדס
שלום איגור,
זה מאוד משתנה וגם כמובן תלוי היכן אתה לומד. אך לרוב אם אתה לומד במוסד לימודים שאינו "פסול" על-ידי המעסיקים, תתבקש לעבור מבחני קבלה. אם בעל פה ואם בכתב. המטרה היא לבחון את הבקיאות ואת הרמה המקצועית שלך כמהנדס. למעשה מה שתקבל הם תרגילים הנדסיים לפתרון בעיות שעליך יהיה להתמודד איתן. במדיה ותצליח תמשיך הלאה במסלול הקבלה לעבודה.
יש מקומות עבודה שאינם דורשים בחינות קבלה ומתייחסים לציונים בתואר כמדד לאיכות המהנדס.