הי, תכננתי ללמוד הנדסת בניין בבן גוריון, לצערי העלו את הסכם ולא אוכל להתקבל לשנת הלימודים הקרובה,ניסיתי לבדוק אופציות אחרות וגיליתי שהציונים שלי מספיקים בשביל להתקבל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל...
השאלה שלי היא האם קיים פער גדול במציאת עבודה בין סטודנט שמסיים את התואר בב"ג או באריאל? הרי שתיהן אוניברסיטאות ועד שאסיים את הלימודים אריאל תיחשב לאוניברסיטה יחסית ותיקה (אני גם מניחה שהביקוש והתנאי קבלה מעכשיו רק יעלו..) אני מודעת לעובדה שפער יהיה קיים בכל מקרה השאלה זה כמה הוא גדול מבחינת מציאת מקום העבודה, האם עדיף לדחות את הלימודים בשנה ולשפר את הסכם שלי על מנת שאוכל להתקבל לבן גוריון,או לקפוץ על המציאה שאריאל הפכה לאוניברסיטה וללמוד שם? אשמח לקצת הכוונה כי באמת שאין לי מושג בנושא הזה, תודה רבה.
י
ירון
מה לגבי י-ם?
את מכירה את המסלול הנדסה אזרחית במכללת עזריאלי בי-ם? נכון, זו אומנם לא "אוניברסיטה", אבל יש להם תואר מאד יוקרתי, מה גם שהלימודים הם בשיתוף הטכניון (אם כבר מחפשים שם מרשים בתעודה). ממליץ לך בחום לבדוק את המסלול.
מ
מאיר שטיין
הנדסת בניין בבן גוריון או באריאל
יש מעט מאוד מקומות בארץ בהם ניתן ללמוד הנדסה אזרחית. ההחלטה האם ללכת לאוניברסיטה ואיזו , או למכללה תלויה בסטודנט. האם הוא רוצה להשפקיע זמו כסף ומאמצים כדי לנסות שוב להתקבל למקום מסויים? הרי לא בטוח שיתקבל ואז איבד עוד שנה א. יתכן ויחליט ללכת למוסד שנתפס בעיניו פחות יוקרתי אך לא איבד שנת לימודים. בסופו של יום יש ביקוש ער למהנדסים אזרחיים ומי שטוב, מוצא. היכולת למצוא עבודה טובה תלוי בפרמטרים נוספים פרט למקום הלימוד כמו ציונים, התרשמות בראיון עבודה, ניסיון ועוד.
הייתי מציע לך להגיע ולהתרשם מהמקומות בהם את מתלבטת , להיפגש עם אנשי סגל וסטודנטים, לשאול שאלות, לראות עם יש במוסד מרכז השמה שמחפש ומוצא ולבוגרים?