יש לי דילמה שחשבתי שפה זה מקום מתאים להעלות אותה. התקבלתי להנדסה ביו רפואית גם בבן גוריון וגם בטכניון. אני גרה בקרית גת ומתכננת לעבור לגור בסמיכות לאוניברסיטה בה אבחר. אני מתקשה לבחור מבין השתיים, יש לכם אולי כמה פניני חכמה שיעזרו לי להחליט?
תודה, דניאלה
ש
שני יונגר
איפה ללמוד?
שלום דניאלה,
בתקופה הקרובה מתקיימים ימים פתוחים בכל מוסדות הלימוד. אני מציעה שתלכי ותראי מה מציעה כל אוניברסיטה, אולי תדברי גם עם סטודנטים ותראי לאן את יותר מתחברת.
מכיוון שיש הרבה הבדלים בין שני מוסדות הלימוד ביניהם את מתלבטת, את בוודאי תחליטי בהתאם להעדפותיך.
בברכה, שני
ד
דניאלה
טכניון לעומת בן גוריון
היי,
תודה על התגובה.
אני כבר אחרי ימים פתוחים וגם סתם ביקורי חברים לראות את האווירה. שאלתי כל כך הרבה אנשים על חווית הלימודים במוסדות האלו ותרומתם להתפתחות המקצועית שלי בעתיד. כרגע אני עומד בדילמה בין הרמה המקצועית לפן החברתי. שתי האונברסיטאות הן ברמה גבוהה ותואר מהן ישיגו לי עבודה בסופו של יום,אך השםשל הטכניון הולך לפניו. קיימת העדפה לבוגרי הטכניון, תוכנית הלימודים קשה ומקצועת יותר והתחום המחקרי מוביל יותר. אך מהצד השני האווירה הסטודנטיאלית של בן גוריון,האווירה הקומונית והיכרות מוקדמת עם סטודנטים רבים הלומדים בבן גוריון , מאוד מפתה. גם הקרבה לבית תורמת לחסכון כלכלי ותמיכה נפשית.
אשמח לשמוע מה אחרים היו בוחרים ולמה. אולי זה יתן לי נקודות מבט אחרות ואוכל לקבל החלטה.