ההבדל בין הנדסה תעשייה וניהול לעומת ניהול טכנולוגיה
ההבדל בין הנדסה תעשייה וניהול לעומת ניהול טכנולוגיה
רונן
3 תגובות
שלום , אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין תואר הנדסת תעשייה וניהול לבין ניהול טכנולוגיה בHIT שגם הוא BSC (ללא רישום בפנקס המהנדסים). האם בוגרי הנדסת תעשייה וניהול במכללות כגון שנקר\אפקה... יקבלו עדיפות על פניהם של בוגרי ניהול טכנולוגיה בHIT? בביקורי בכל מוסדות אלו ההתרשמות שלי מHIT הייתה הכי חיובית ובנוסף מבחינת דרכי הגעה הרבה יותר נוח . * כמובן שאינני מתקבל לאוניברסיטאות.
ש
שני יונגר
הנדסת תעשייה וניהול או ניהול טכנולוגיה
שלום רונן,
ראשית ההבדל המשמעותי הוא שהתואר בניהול טכנולוגיה אינו תואר בהנדסה. זה מאוד משמעותי כאשר פונים לתעסוקה לאחר הלימודים. אני מניחה שהתואר ביהול טכנולוגיה מצויין למי שכבר עוסק בתחום טכנולוגי כלשהו שוהוא מעוניין או צריך תואר ראשון כדי להתקדם לתפקידים ניהוליים או אחרים. זה תואר שמתאים יותר לאנשים בעלי ניסיון מאשר לחסרי ניסיון, לכן יש יתרון למהנדסים.
אני שמחה שהתרשמת חיובית ממכללת HIT והיא אכן מכללה ברמה גבוה במיוחד. אך בכל מקרה לא משנה איזה מסלול תבחר ואיפה, בעיני יש עדיפות להנדסה, כל הנדסה, על-פני תארים כללים. עדיף פשוט לצתא עם מקצוע ביד לאחר 3-4 שנות לימוד מאשר עם תואר כללי.
בברכה, שני
ר
רונן
ניהול טכנולוגיה
תודה שני . רציתי לנסות להבין אם התואר המדובר לא מומלץ לאנשים כתואר ראשון ללא ניסיון? אם אני משוחרר טרי לפני הלימודים, לאחר התואר תהיה בעיה להשתלב במקומות עבודה? אני חייב לציין שב hit אמרו לי במפורש שאני מתמודד לאותם המשרות שמהנדסי תעשייה וניהול מתמודדים ואין להם עדיפות על פני מכיוון שבניהול אין צורך בהנדסה בשונה מחשמל ובניין , שם יש צורך במהנדס שחותם על תוכניות לדוגמא. ( אני יודע שיש להם את האינטרס שלהם כמובן שאלמד שם)
ש
שני יונגר
תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול
שלום רונן,
התואר בניהול טכנולוגיה יתקשה להתמודד מול הנדסת תעשייה וניהול. לכן ציינתי כי עדיף ללמוד את התואר כאשר אתה בעל ניסיון תעסוקתי ולצורך קידום. אם ההתלבטות היא בין התואר הזה לבין תואר בהנדסה, תואר בהנדסה עדיף מנקודת המבט שלי.