היי אני מנסה כבר די הרבה זמן להגיע להחלטה בקשר ללימודים ולא ממש מצליחה. אני חיפאית שמתלבטת בין הנדסה ביוטכנולוגית באורט בראודה לבין הנדסה כימית בשנקר. אני יודעת שלאורט בראודה יש שם יותר טוב כביכול מלשנקר אבל תמיד רציתי ללמוד הנדסה כימית. העניין הוא שאני לא רוצה הפסיד את השנה הזו ולהתחיל לימודים רק באוקטובר כשאני יכולה להתחיל לימודים במרץ עוד השנה באורט בראודה. מה גם באורט בראודה אני יכולה אולי לקבל מעונות בזמן שברמת גן אני אצטרך לשכור דירה - עניין יקר בפני עצמו. באמת שאני חצויה....
ש
שני יונגר
עניין של סדר עדיפויות
שלום אורטל,
שני השיקולים העיקריים שהעלית כאן הם בהחלט החשובים ביותר, האחד הוא תחום העניין. לפי מה שכתבת מה שאת באמת רוצה ללמוד היא הנדסה כימית. ובנוסף חשוב לך גם עניין העלויות של המחייה וכו'. ובהחלט יקר מאוד לשכור דירה במרכז הארץ.
אני רוצה להציע לך לשקול להמשיך ולהתגורר בחיפה, ככל הנראה אצל המשפחה לפחות בתחילת הדרך ולנסוע ברכבת ללימודים בכל בוקר. זאת לאור המיקום של מכללת שנקר הממוקמת במרחק סביר בהחלט מתחנת הרכבת בתל אביב.
השיקול להתחיל בסמסטר הקרוב ולא בשנה הבאה, הוא שיקול פחות חשוב בעיני, כי מה שהכי חשוב בעיני הוא ללמוד את המקצוע שרוצים לעסוק בו בסופו של דבר. עד לשנה הבאה תוכלי לעבוד ולחסוך עוד כמה שקלים שיסייעו לך לסיים את הלימודים בכבוד.