למדתי באוניברסיטה תואר ראשון הומני. כעת אני יכולה ללכת ללמוד תואר שני באונ' בר אילן בכלכלה יחד עם השלמות כשבסיום השנה השניה עליי לקבל 76. הלימודים יהיו 3 שנים, כשהשנה הראשונה זה שנת השלמות, והשנתיים האחרות זה הלימודים עצמם. האם זה כדאי? אני קראתי מעט בפורומים וראיתי שלא כל כך קל למצוא עבודה עם תואר ראשון בכלכלה ולעיתים צריך להתחיל מלמטה מתפקיד כמו טלר, ואם תהיה טוב יקדמו אותך, והמשכורות בהתחלה די נמוכות. הבנתי שאם יש פרוטקציות אז מקדמים אותך ככלכלן. האם אני צודקת? אשח גם לשמוע מח'ברה שלמדו כלכלה על מה שקרה איתם אחרי סיום הלימודים.
אופציה נוספת שאני חושבת זה ללכת ללמוד במכללה במרכז וללמוד הנדסת תוכנה. למרות שהפסיכומטרי שלי טוב, המתמטיקה שלי היא 4 יחידות וחסר לי פיסיקה בבגרות. יש לי אפשרות להירשם ללימודים באונ בן גוריון במסגרת תוכנית אופקים להייטק ושהלימודים יהיו ממומנים תחת לימודי מכינה,אך נראה שהם יהיו עמוסים בלימודי פסיכומטרי,מתמטיקה ופיסיקה והבנתי שרק 64% עוברים בערך וזה 5 שנים לימודים לעומת הלימודים במכללה שזה 4 שנים. אני גם רוצה לעבוד במהלך הלימודים, מה שלא יתאפשר לי באוניברסיטה, כי הבנתי שניסיון זה מאוד חשוב כאן.
אשמח לייעוץ בנושא- חשבתי לקחת כלכלה והנדסה ביחד אך נדמה לי שזה יותר מדי. תודה.
ש
שני יונגר
הסבה לכלכלה או הנדסה
שלום יעל,
ראישת אני חושבת שעשית קצת סלט מכל הדברים שקראת ואני יכולה להבין למה. בכל מקרה אני אנסה לעזור לך לעשות סדר בדברים.
אז ככה, את כבר בעלת תואר ראשון ורוצה לעשות למעשה הסבה לתחום אחר שיש בו מקצוע כלשהו שיסייע לך למצוא עבודה בהמשך.
האופציות מבחינתך הן: כלכלה לתואר שני או הנדסה לתואר ראשון.
לכלכלה את יכולה להתקבל עם ההשלמות הדרושות מתואר ראשון ולהיות בעלת תואר שני בכלכלה לאתר 3 שנים.
ללימודי הנדסה, את יכולה להתקבל דרך לימודי מכינה, מה שאומר להתחיל מסלול לימודים רגיל לחלוטין כמו כל סטודנט לתואר ראשון אחר. ולכן מדובר במסלול של 5 שנים כי חסרות לך הבגרויות הריאליות.
אין אפשרות ללמוד את השניים במקביל, למרות שאין גם מניעה באופן עקרוני, פשוט הדבר בלתי אפשרי פיזית להכניס שתי מערכות לימוד זו בזו.
עכשיו כל שנותר לך הוא להחליט אם את הולכת למסלול הריאלי של ההנדסות כולל המכינה וכו' ואם את מסוגלת ללמוד עכשיו 5 שנים במערכת מלאה פעם נוספת. וכמורן, השאלה החשובה ביותר שאת צריכה לשאול את עצמך בתור מי שבחרה במסלול הומאני, היא האם את בעלת הכישורים ללימודים ריאליים, זה חשוב מאוד.
לגבי כלכלה, כולם מתחילים בכל תפקיד מלמטה, חלק בבנקאות וחלק בתחומים פיננסיים אחרים, אך כמושן שמתחילים מלמטה כי בלי ניסיון אפשר לקבל רק עבודות שלא דורשות ניסיון, וכאלה יש בשכר נמוך יחסית.
חשוב לי להסביר לך, כי השכר הנמוך למעשה מתקזז במה שמגדירים במקומות העבודה כ"שכר לימוד" משקיעים המון בעובד חדש שאינו בעל ידע מעמיק ואינו בעל ניסיון. את זה מבינים רק אחרי התואר הראשון וכאשר מתחילם לעבוד ומגלים שהידע מהאוניברסיטה טוב להתחילה אך מהווה טיפה בים לעומת מה שלומדים תוך כדי לעבודה.
לגבי ענייני הקידום, אני לחלוטין לא מסכימה עם האמירה כי רק בפרוטקציות מתקדמים, ממש לא! מי שטוב מתקדם! למי שיש פרוטקציות, כמובן קל יותר אבל בסופו של דבר השקעה, מוסר עבודה וכישרון חשובים יותר מהכל והם שווים הרבה כסף מבחינת המעסיקים.
אינני יודעת מה תבחרי ללמוד בסופו של דבר, אני רק מאחלת לך לאהוב את מה שתעשי ולהרגיש סיפוק מהעבודה. ועוד יותר מכך, אם את הולכת לתחום פיננסי או להנדסה, לא משנה מה תבחרי נסי למצוא עבודה בתחום גם בתפקיד הזוטר ביותר, ככה תסיימי לימודים עם מעט ניסיון אפילו וזה שווה המון.
בברכה, שני
לגבי מציאת עבודה,
י
יעל
תגובה לשני
הי שני, אופציה נוספת זה לעשות הסבה לחשבונאות או תואר שני בחשבונאות עם השלמות בבר אילן. האם זה יותר כדאי מתואר שני בכלכלה שבאחד הפורומים אמרו לי שזה תואר יותר תאורטי ופחות פרקטי? האם אם יהיה לי תואר שני בחשבונאות או עם הסבה לחשבונאות אני אוכל לעבוד כמו כול האנשים שעם תואר בחשבונאות ולהרוויח כמו אלו שיש להם תואר ראשון בחשבונאות ללא אפליה?