אני מתלבטת בין הנדסת תוכנה בשנקר ובאוניברסיטת בן גוריון. בשנקר כבר התקבלתי אך בבן גוריון אני צריכה לעבור מכינה. המכינה היא במסגרת אופקים להייטק. למעשה התוכנית אופקים להייטק נותנת סיוע לימודי וסיוע של סטודנט במהלך הלימודים. אני חוששת מכך שתנאי הקבלה הם גבוהים באוניברסיטאות מאוד.. במה מתבטא ההבדל בין מכללות להנדסה לאוניברסיטאות בסיום התואר מבחינת: התעסוקה, התקדמות לתפקידים בכירים ושכר?
תודה.
ד
ד"ר רונית שבילי
הנדסת תוכנה - הבדלים בין מכללה ואוניברסיטה
שלום שרה
אמנם הלימודים באוניברסיטאות נחשבים יוקרתיים ומקיפים יותר, אך זהו אינו הקריטריון היחידי בגיוס עובדים. הצלחה בתהליכי קבלה לעבודה (קורות החיים, ריאיון, מבחני קבלה, ממליצים וכו') תלויים באדם עצמו. כאשר מעסיקים מגיעים בשלבי מיון למועמדים שנמצאו בעלי כישורים דומים תתכן נטייה להעסיק בוגרי אוניברסיטאות. ראוי לציין שיתכנו מקומות עבודה שעל בסיס יוקרה יעדיפו בוגרי אוניברסיטאות אך זה נדיר יותר. נושא השכר ההתחלתי הינו בהחלט תלוי במקום העבודה ויתכן מדרג מסוים בהתאם בעיקר שוק הפרטי. ההתקדמות בעבודה עם זאת, תלויה באדם. עובד שיוכיח את עצמו יתקדם/יקודם בתפקיד ובשכר בתלות בכישוריו, יכולותיו בין השאר ולאו דווקא כתוצאה מהמוסד הלימודי. לגבי החשש שתנאי הקבלה גבוהים - זה עדין לא מונע ממך לנסות להתקבל אליהם. אני מקווה שעזרתי לך לראות את התמונה ולבחון את הנושא בהיבטי עלות תועלת המתאימים לך.
בברכה דר' רונית שבילי מאמנת אישית עסקית תעסוקתית טל: 050-2290343