יש שני מסלולי הנדסה מאותו תחום של פארמה שמציעות מכללת רופין והמכללה האקדמית להנדסה ירושלים. (שתיהן בשכר לימוד אוניברסיטאי).
האקדמית מציעה מסלול של לימודי הנדסה פרמצבטית בשיתוף חברת "טבע", שלטענתם כל מי שמסיים את הלימודים מתקבל לעבוד בחברה. המכללה נמצאת בירושלים...
רופין מציעה מסבלול להנדסת ביורפואה ומציעים הכשרה שתפתח מגוון אפשרויות בתחום התעסוקה אך לא משהו ספציפי. המכללה נמצאת ליד הבית שלי... אני מתלבט קשות בין הנוחות והחיסכון לבין המשקל שנותנת האקדמית מבחינת תעסוקה. אני מבין שהיום למילה ניסיון בקורות חיים יש משמעות רצינית בהתקדמות בהמשך.
תודה מראש, עידן
ש
שני יונגר
הנדסה פארמצבטית
שלום עידן,
ראשית אני מטילה מעט ספק בהבטחה כי כל מסיימי המסלול להנדסה פארמצבטית יתקבלו לעבודה מיידית. אני מאמינה כי בסופו של יום יקבלו את הטובים ביותר בלבד. אמנם טבע היא חברה גדולה מאוד אך היומרה לומר שכולם מתקבלים נראית לי לא הגיונית ולא אפשרית, אין מקום לכולם ובוודאי שלא צריך את כולם. בנוסף לכך, לא אמרו לך לאיזו עבודה מתחייבים לך ואולי לא מדובר בכלל בעבדות מהנדס, מה תאמר אז.
בכל מקרה מה שנכון הוא שכשיש את האפשרות לתעסוקה כי כבר יש קשרים באחת החברות הגדולות בעולם זה חייב להיות חלק מהשיקול. אך איתו חייבם להגיע גם השיקול הכלכלי והשיקולים שלך האישיים לגבי עבודה ומגורים בירושלים, האם תוכל לעמוד בכך גם כלכלית, למרות שכר הלימוד האוניברסיטאי.
אינני יודעת אם היית בפגישות ייעוץ בכל אחת מהמכללות, אני תמיד ממליצה ללכת פיזית ולהתרשם מהאנשים העובדים ומייעוץ פנים אל פנים אם קיים. לגבי ניסיון בקורות חיים אני מסכימה בהחלט, בטבע מעסיקים הרבה מאוד סטודנטים, אך לרוב הם מעסיקים את המצטיינים כבר במהלך התואר, אז אל תשכח גם להשקיע הרבה בלימודים.
לגבי חברות חרות, באזור פ"ת שקרובה אליך יותר מירושלים יש לא מעט חברות בתחום הפארמה, גם שם אולי תוכל למצוא תעסוקה, עם זאת, עיקר המיקומים של החברות עצמן הוא בצפון או בדרום הארץ.
בשורה התחתונה חשוב שתבחר במכללה שבה תרגיש שבחרת נכון, זה חשוב לא פחות להצלחה שלך.