שלום. אני מעוניינת להתחיל ללמוד לימודי הנדסה באוניברסיטת תל אביב. העניין הוא שאני מתלבטת בין כמה הנדסות. חשבתי על הנדסת חשמל או הנדסת מכונות או הנדסה כימית. אני לא מצליחה להחליט מה כדאי לי ללמוד. חוץ מזה לא הגברתי פיזיקה בתיכון מה שאני יודעת שדרוש ללימודי הנדסת חשמל והנדסת מכונות. העניין הוא האם כדאי לי להתנסות וללמוד מקצוע שדורש פיזיקה או ללכת על משהו בטוח כמו מקצועות שלמדתי למשל כימיה..
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ללא בגרות בפיזיקה
שלום ספיר,
המקצועות היותר יציבים מבחינת הנדסות הם הנדסת מכונות והנדסה כימית. אלו גם שני המקצועות המציעים נכון להיום הכי הרבה תעסוקה בשוק העבודה.
לגבי פיזיקה, הכל תלוי אם העדר הבגרות תמנע ממך להתקבל ללימודים בגלל סכם נמוך מידיי, אז כדאי שתעשי את הבדיקות שלך לגבי תנאי הקבלה בהתאם. לגבי הלימודים עצמם בכל מקרה תלמדי פיזיקה ועוד המון מקצועות אחרים שלמדת כבר, אך ברמה הרבה יותר גבוהה כך שזה לא תמיד יתרון משמעותי להיות בעלת בגרות בתחום.
כדאי שתעברי טוב טוב על התוכן של כל הנדסה ותראי מי מהן מעניינת אותך יותר מהאחרות, כי בסופו של דבר זה מה שתעשי אחרי הלימודים עם התואר. כאשר אני מציעה לך לעשות בירורים אני למעשה מתכוונת בעיקר לעבודה לאחר הלימודים כי בכל תום הנדסה יש מספר אפשרויות, אז בחרי בזו שהכי מתאימה לך.
בשורה התחתונה, פיזיקה בתיכון היא לא מדד ללימודים אקדמיים אחרי כן.