שלום, אני בימים אלה מסיימת תואר בביולוגיה באוניברסיטה. היות ואין בתחום עבודה, אני חושבת על הסבה להנדסה ביו רפואית. רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי: אני יודעת שיש אפשרות לבוגרי תואר ראשון בביולוגיה באונ' תל אביב להתקבל לתואר שני בהנדסה ביו רפואית אחרי מספר השלמות. במידה ואחליט ללכת למסלול הזה, האם אני אהיה "שווה פחות" ממי שעשה תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית? אולי עדיף לי לא ללמוד לתואר שני אלא לעשות תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית? והאם יש באמת בשוק מעסיקים שמחפשים מהנדסי ביו רפואה, או שמעדיפים תמיד מהנדסי מכונות, חשמל וכ"ו?
ש
שני יונגר
הנדסה ביו רפואית
שלום ביולוגית,
לגבי לימודי הסבה או השלמות אני ממליצה שתפני ישירות לאוניברסיטה. אני מניחה שתנאי הקבלה מאוד תלויים בציונים שלך ובמוסד הלימודים בו בחרת ללמוד לתואר.
לגבי שאלתך השנייה, חשוב מאוד שתדעי, אם עברת לימודי הסבה, לתואר ראשון או לתואר שני אין את נחשבת לפחות טובה מהאחרים בוגרי התואר. להפך ייתכן ויהיה לך ידע מורחב בתחום הביולוגיה הרבה מעבר לזה של הקולגות שלך מה שדווקא יכול להיתפס בעיני מעסיקים כיתרון.
לגבי מה מהי העדיפות של המעסיקים, זו שאלה מצויינת שלא ניתן לענות עליה. מכיוון שלפניך לפחות שלוש שנים עד ליעד המבוקש (כולל הלשמות לצורך העניין) ובשלוש שנים לשוק בישראל יש נטייה תמיד להתשנות משמעותית, לכן אני לא בטוחה אישו תשובה לתת לך. אני יוצאת מתוך נקודת הנחה ששוק התרופות בישראל הוא שוק גם גדול וגם חזק ולכן זה אמור להיות כיוון טוב.