שלום, אני רוצה להתחיל ללמוד הנדסת ביוטכנולוגיה. אני מאוד רוצה ללמוד בירושלים ויש שם רק הנדסת חומרים/ תרופות. אני עדיין לא סגורה באיזה נושא לבחור בביוטכנולוגיה (יש גם הנדסת מזון, כימיה ועוד').
1)רציתי לדעת אם כשעושים תואר כללי בהנדסת ביוטכנולוגיה צריך להתמקצע בזמן התואר בנושא מסוים או שמסיימים עם תואר ביוטכנולוגיה כללי. 2) והאם יש עבודה בהנדסת תרופות/חומרים,? או עדיף לבחור משהו אחר?
תודה!
ש
שני יונגר
באיזה מסלול להנדסה לבחור?
שלום טל,
אני חושבת שהכי כדאי להתמקד בתעסוקה כאשר בוחרים תואר בהנדסה. כדאי שתדעי כי ענף התרופות בישראל מאוד מצליח ושם יש תעסוקה רבה. הם מעסיקים גם בוגרי ביוטכנולוגיה גם מהנדסי כימיה וגם מהנדסי תרופות. הנדסת מזון לעומת זאת עלולה להיות תחום קצת יותר קשה מבחינה תעסוקתית.
מבין כל התארים עד כמה שידוע לי בהנדסת חומרים יש מעט עבודה יחסית, ועוד יותר מכך מעט עבודה לנשים שפחות מועסקות בתחום.
באופן כללי לדעתי, יש עדיפות לדעתי, לתארים גנריים כמו כימיה או מכונות שהם תארים שתמיד יהיו דרושים בשוק ובתעשייה הישראלית ולכן בעיני שווים השקעה. התארים ה"חדשים" יחסית מגבילים מעט את התחומים בהם תוכלי לעבוד וזה עלול ליצור קושי בעתיד אם פני שוק העבודה ישתנו.