שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל בטכניון. בסמסטר הקרוב אתחיל את שנת הלימודים השלישית בתואר. במהלך השנתיים שעברו עברתי המון משברי זהות, ובוגרים שיצא לי לדבר עמם על כך אמרו שזה משהו אופייני שקורה להמון סטודנטים בשנתיים הראשונות. רציתי לשאול אם יש לזה בסיס ? באיזה שלב אני כבר אמור להיות שלם עם ההחלטה שלי ולהפסיק לנדוד במחשבות לכיוונים שונים? אם הספקות לא מרפות - מה אני אמור לעשות ?
ש
שני יונגר
שינויים בכיוון
שלום אלי,
לפני הכל תדע שמה שעובר עלי הוא נורמאלי. בעולם של היום למרבית הצעירים קשה מאוד להחליט ולכוון לכיוון אחד ויחיד.
קח בחשבון שהעבודה שונה מאוד מהלימודים, וכדי בשלב שאתה נמצא בלימודים לשמור את ההחטות גבי שינוי כיוון לתקופת העבודה שלך. אולי תאהב את העבודה עצמה למרות שהלימודים פחות תופסים אותך.
אני מבינה את הספקות לגבי הבחירה, אחרי הכל להשקיע 4 שנים בתואר ראשון שאולי לא תעשה בו שימוש בעתיד, יכול בהחלט להפוך למחשבה מתסכלת.
השאלה היא האם כבר ברור לך מה תעדיף לעשות או ללמוד במקום הלימודים הנוכחיים. במידה ואין כזה, הישאר במסלול שלך ועשה הכל כדי לסיים אותו על הצד הטוב ביותר, ככה גם תשמור לך את כל האופציות פתוחות לשינוי קריירה בעתיד אם תרצה בכך.
האם תוכל לשתף אותי בכיוונים השונים אליהם המחשבות שלך נודדות? אולי השינוי אינו דרמטי ואולי אפילו תוכל להגיע למקומות הללו גם עם התואר הנוכחי.