היי אני שוקלת ללמוד הנדסה.ואני יודעת שהתנאי קבלה בבאר שבע הם מאוד גבוהיים בין השאר בגלל הביקוש. בנוסף שמעתי על מסלול בספיר שבסופו עם ציוניים מסוימיים יש אפשרות לעשות מעבר לבן גוריון. השאלה שלי כמה זה ראלי?גם מבחינת כמות המקומות שיש מבחינת הקצעה.(כמה תלמידים יש וכמה מקומות יש). וכן מה בערך התנאי קבלה לבאר שבע.מה הציונים (טווח) של פסיכומטרי /בגריות שנדרש באופן כללי תודה
ש
שני יונגר
הנדסה שנה א' בספיר
שלום
ספיר מציעה לסטודנטים שאינם עומדים בתנאי הסף של בן גוריון ללמוד אצלם שנה א' בהנדסה. הלימודים קשים מאוד בדיוק כמו בלימודי ההנדסה באוניברסיטה ללא פשרות, זו לא מכינה אלא שנה א' ממש.
הסיבה בגללה פותח המסלול הזה הוא בגלל ההבנה של האוניברסיטה כי יש סטודנטים רבים שלא רוצים או לא יכולים לעשות פסיכומטרי שיכניס אותם לאוניברסיטה, אך עם זאת הם כשרוניים מספיק בשביל להיות מהנדסים מעולים.
מי שעובר את השנה הראשונה הזו, מה שנכון לכל תואר ארשון בו השנה הראשונה היא קשה ממשיך לשנה ב' באוניברסיטה במסלול אליו הוא מצליח להתקבל או אליו הוא מיועד. אין קשר להקצאה, הם מוכנים לקבל בבן גוריון כל סטודנט מוכשר שסיים שנה א' בספיר.
אני בטוחה שהסטודנטים בספיר יאמרו לך ההלימושים קשים יותר בספיר כדי להכשיל, אך סמכי עלי, אני מכירה את התוכנית כבר שנים ואלו אותם מרצים ואפילו אותן הבחינות במסלולים המקבילים ספיר-בן גוריון.
לגבי תנאי הקבלה, הם מתשנים מאוד בין המחלקות הושנות להנדסה, לכן אני ממליצה שתבדקי לפי המחשבון ציונים באתר האוניברסיטה.