שלום, אני מעוניין ללמוד לתואר ראשון בהנדסת תוכנה. מכיוון שאני מירושלים יש כמה מוסדות מועטים שאני מכיר. לפי ההסתכלות באתר שלהם ראיתי שהתעודה שמקבלים שייכת לטכניון. ולכן אני אשמח לשמוע מחברי הפורום היקרים וממי שלמד שם המלצות על הקורס ועל המכללה עצמה.
תודה.
ש
שני יונגר
בחירת מכללה
שלום נמרוד,
עד שתקבל תגובות מחברי הפורום, אני ממליצה מאוד ללכת ולעשות את הבירורים בין היתר גם מול המכללה עצמה.
כמעט כל המכללות להנדסה מלמדות תארים בחסות אוניברסיטאות כחלק מהסכמים שנעשו כדי להגדיל את ההיצע לסטודנטים המתגוררים במרחק גדול מידי מכדי להגיע אליהן וגם כדי להציע את אותו התואר בתנאי קבלה נמוכים יותר.
נכון להיום, עדיין יש יתרון לאוניברסיטאות בתחום ההנדסה, את זה חשוב לדעת. עם זאת, ישנן מספר מכללות בארץ אשר התארים שלהן הולכים והופכים שווים ברמתם ויוקרתם לאלו של האוניברסיטאות, זאת לאור היכולת של המכללות להציע מסלולים פרקטיים יותר מהאוניברסיטאות וכמובן היחס בין מספר הסטודנטים למרצים קטן יותר במכללות, וזה משפיע.
אני מציעה אם כן, שתקבע פגישת ייעוץ במכללה, ואולי כדאי שתשקול גם ללמוד מחוץ לעיר, הרי לא מסובך להגיע לתל אביב מירושלים בתחבורה ציבורית, אם יש בכך צורך.
פנה לשירות של האתר ובקש מהם שיפנו אותך לגורם הרלוונטי במכללה, אך כדאי שתלך לעוד שני מוסדות לימוד, כדי שיהיו לך נקודות להשוואה לפני שאתה בוחר לאן להרשם.