היי, רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי ההנדסות? ובנוסף איזה תחום עדיף יותר ללמוד מבחינת ביקוש ותעסוקה לאחר התואר?
בנוסף, עוד שאלה לגבי המוסד לימודים: איפה יותר יש סיכויי הצלחה בטכניון או בן גוריון?.. כי הבנתי שלימודי הנדסה בבן גוריון קשים בגלל המרצים.. אשמח לתגובה. בתודה מראש:))
ש
שני יונגר
ביוטכנולוגיה ומזון או ביוכימיה
שלום חן,
ראשית חשוב להדגיש כי לימודי הנדסה הם לימודים קשים, בכל מקום שתבחר ללמוד בו. ובכל בפקולטה קיימים מרצים אשר הופכים את חייהם של הסטודנטים לקשים (לטענתם). העובדה היא שמי שמשקיע בהחלט מסיים את הלימודים בהצלחה.
לגבי ההבדלים בין ההנדסות לימודי ביוטכנולוגיה ומזון- הביוטכנולוגיה משתמשת באורגניזמים לצורכי פיתוח טכנולוגיה בתעשייה. כאשר התחום משולב עם מזון מדובר בפיתוחים טכנולוגיים בתחום המזון כמובן. הבוגרים מועסיקם בתחומי פיתוח התרופות, המזון ובתעשייה בכלל. לימודי הנדסה ביוכימית- למעשה מדובר על שילוב של כימיה עם ביולוגיה במטרה לחקור ולפתח טכנולוגיות המיועדות לגופם של בעלי חיים. משמשים בתחומי הרפואה, החקלאות והתעשייה בעיקר.
יש המון קווים מקבילים בין שני התחומיעם ולכן אני ממליצה ללכת לפגישות ייעוץ מעמיקות יותר, כדי שתקבל את המידע המלא לצורך החלטתך.