שלום, אני רוצה לדעת איזה הנדסה עלי לבחור בשביל שאני אוכל בסופו של דבר לבצע מחקרים רפואיים. לאיזה הנדסה כדאי לי ללכת לתואר ראשון ובמה להתמחות בתואר שני? אני יודעת שיש הנדסה ביוטכנולוגית והנדסה כימית, איזה מהן כדאי יותר לעשות? באיזה מסלול ללכת? הבנתי שגם בהנדסת מכונות מייצרים מכשירים לרפואה. חשוב לי גם שיהיה מקצוע עם תעסוקה ושכר טוב.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ביו רפואית או מכשור רפואי
שלום אלכסנדרה,
אולי כדאי שתשקלי גם ללמוד הנדסת מכשור רפואי. גם שתי ההנדסות האחרות יכולות להביא אותך לתחום (כימיה אולי מעט פחות). בהחלט גם הנדסת מכונות יכולה להיות טובה, אך אם כבר עדיף ללמוד משהו מהתחום עצמו ולכן הצעתי לך את ההנדסת מכשור רפואי.
לגבי התמחות בתואר שני אני חושבת שמאוד מוקדם לדבר על כך. לפניך עוד תואר ראשון לסיים וכמובן שלאחריו תתחילי לעבוד, רק לאחר לפחות שנתיים ניסיון בעבודה מומלץ להמשיך לתואר שני כי צריך גם ניסיון תעסוקתי וחשוב שבאמת תאהבי לעשות את מה שאת עושה ואם לא אז תהיה לך האפשרות לעשות הסבה מקצועית.
המקצוע הזה בהחלט גם יתגמל אותך טוב.
בברכה, שני
א
אלכסנדרה
הנדסה ומחקר רפואי
היי, תודה על העזרה:)
איפה אפשר ללמוד הנדסת מכשור רפואי לתואר ראשון? זה קיים בבאר שבע?
ש
שני יונגר
הנדסה ביו רפואית בבן גוריון
שלום אלכסנדרה,
בבן גוריון קיים מסלול להנדסה ביו רפואית. את מוזמנת לברר לגבי תנאי הקבלה וכו' באמצעות השירות של האתר או כמובן ישירות מול האוניברסיטה.
בברכה, שני
ג
ג'ינג'י
הנדסה ומחקר רפואי
היי אלכסנדרה, הנדסת חומרים מתקדמים והנדסה פרמצבטית הן ההנדסות הרלוונטיות למחקר. הנדסה פרמצבטית ממוקדת יותר לעולם התרופות והנדסת חומרים פותחת עולם נרחב יותר. אני ממליץ לך בחום לברר לגבי המכללה האקדמית להנדסה בירושלים, יש להם תוכנית נחשבת מאוד בתחום. שווה פשוט להגיע לפגישת ייעוץ עם ראשי המחלקות וכך תוכלי לשמוע ממקור ראשון על הצד האקדמי ולשמוע מהם את המלצתם... בהצלחה!