הי, אני בוגרת תואר ראשון בהנדסת חומרים מאוניברסיטת בן גוריון (ממוצע סופי 81.6), ועובדת כמהנדסת תהליך. אני רוצה להמשיך לימודים לתואר שני, אך ברצוני לצאת מהנישה של הנדסת חומרים לתחום קצת אחר, אך עדיין שיהיה תחום מדעי, ולא מנהל עסקים או משהו הומני בסגנון.. שמעתי על הנדסה סביבתית, וברצוני לדעת האם זה תואר שמקנה יתרון בשוק העבודה? האם יש לו דרישה גבוהה? מה ניתן לעשות איתו בהמשך? בשורה התחתונה - האם כדאי לי להשקיע בלימודי תואר שני זה? (כי תואר שני גובה ממני המון, כי אני עובדת במשרה מלאה עבודה מאוד אינטנסיבית, אך תואר שני ממש מתבקש בימינו, והשאלה היא רק במה הכי נכון לי.. מה יקנה לי הכי הרבה יתרון, ובכל זאת - שניתן יהיה לשלב אותו עם עבודה במשרה מלאה: א'-ה' 08:00-17:00 בלי העבודה הנדרשת מעבר לשעות העבודה הפורמליות..). תודה רבה !!
מ
מכללת אורט הרמלין
תואר שני
שלום את... קשה לענות על השאלה שלך. כל התחום של הנדסת סביבה הוא תחום חדש. גם מבחינה אקדמית וגם בשוק העבודה. יש יותר ויותר חברות העוסקות בתחום, אך עדיין מדובר בתחום צעיר. אם תרצי להתקבל לאחת מהחברות הללו, קרוב לוודאי שתואר שני יהווה ייתרון. אולם שוק העבודה לוקח בחשבון הרבה מאוד פרמטרים שלא כולם מתחום האקדמיה. כך שמאוד קשה לתת תשובה חד משמעית. חשוב לא פחות לשאול את עצמך האם התחום מעניין אותך? האם את רוצה להתפתח מבחינה אקדמית? וכמובן, האם תצליחי לשלב הלימודים עם אורח החיים שלך? בהצלחה, שלומית - המכללה האקדמית להנדסה אורט הרמלין