אהלן, אני מתעניין לגבי לימודי תואר ראשון בתחום המחשבים- בדגש יותר על הנדסת תוכנה. כאשר התחלתי לברר על האוניברסיטאות השונות בארץ שבהן נלמד תחום הנדסת התוכנה התפלאתי לגלות כי קיים מסלול לתואר כזה אך ורק באוניברסיטת באר שבע וכי בתל אביב ובטכניון התואר הוא מדעי המחשב. מה שמצריך אותי ללמוד דווקא בנגב??... ניסיתי לדלות קצת יותר מידע אודות השוני בין התארים, אך לשווא. מרגיש לי שהנדסת תוכנה הוא תואר יותר נחשב מבין השניים אך זה רק מעצם שמו(שכן מדובר ב"הנדסה") וכן מספר שנות הלימוד (רק שלוש שנים ולא ארבע כמו בהנדסה). וכן שמתי לב שמדעי המחשב מגיע לרוב עם שילובים שונים-כדוג' אוני' ת"א שבה נלמד תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומדעי המחשב, שלכאורה מדעי המחשב נתפס כמשהו שולי בתואר?או שמא זה התואר המקביל לשם "הנדסת תוכנה" אותו אני מחפש..? מישהו יכול לתת לי קצת יותר פירוט בנושא? לעבור יותר לקטע הפרקטי של -לאן ניתן להשתלב עם כל אחד מן התארים? ואולי אגלה בכלל שהכיוון הוא מדעי המחשב ולאו דווקא הנדסת התוכנה ובכך גם ארוויח על הדרך עוד שנה מחיי. אשמח לכל עזרה בנושא, כי עם השאלות האלה פניתי למוסדות הלימוד השונים ונתקלתי בקירות. בתודה מראש, אבי:)
מ
מכללת סמי שמעון
הנדסת תוכנה VS מדעי המחשב
אבי שלום. כעקרון גם תואר בהנדסה וגם במדמ"ח מאיישים לרוב את אותן המשרות, אולם במדמ"ח המשרות הן יותר בתחום אפיון, כתיבת אלגוריתמים וניתוח ואילו בהנדסת תוכנה לרוב מתמקדים/מתחילים במשרות של פיתוח תוכנה. בלימודי מדמ"ח מתמקדים בעיקר בלימודי מתמטיקה וכתיבת אלגוריתמים ופחות בכתיבת קוד ואילו בהנדסה אומנם גם לומדים לא מעט מתמטיקה אך יותר מתמקדים בצד ההנדסי של פיתוח התוכנה. שיהיה לך בהצלחה