שלום אשמח לקבל מידע קצת מעבר למה שנותנים לנו באינטרנט כי זה לא אומר לי יותר מדי . מה לומדים שם , מזה מערכות מידע , הכוונה בליעל תהליכים , מה באמת עושים בעבודה אחרי סיום התואר. אשמח לדוגמא של עבודה של מהנדס תעשייה וניהול מה הוא עושה ביום יום? ואיזו עוד מכללות יש במרכז חוץ מאפקה ?
תודה
מ
מכללת סמי שמעון
הנדסת תעו"נ בהתמחות מערכות מידע
יניבC שלום.
מערכת מידע הנה תוכנה שניתן לנהל בה מידע בצורה ממוחשבת. התוכנה מאפשרת לאחסן בה מידע, לנהל אותו, לעבד אותו וכו'.מערכות מידע ניתן למצוא בכל ארגון ובכל תחום:פיננסי, תעשייתי וכו'.
עבודתו של המהנדס כוללת : מהשלב הראשון של אפיון הצרכים דרך ניתוח, תכנון, הקמת המערכת, הטמעתה ולבסוף גם תחזוקה שוטפת של התוכנה.
אנסה להסביר לך יותר בפשטות, לדוגמא אני בעל חברת כוח אדם חדשה וברצוני להקים מערכת מידע (אני לא מעוניין לעבוד יותר עם קלסרים ודפים)שבה יהיו מרוכזים כל המועמדים שלי, כל כרטיס מועמד יכלול נתונים שונים כגון: ניסיון תעסוקתי,קובץ קו"ח וכו'. בנוסף ברצוני שמערכת גם תדע להוציא לי דו"ח מרוכז של מועמדים שעונים על דרישות המשרה וכו' וכו'. המנדס שיוכל לעזור בבניית המערכת הוא מהנדס מערכות המידע. אני מקווה שעכשיו קצת ברור לך יותר. בהצלחה לגבי מוסדות ללימודי הנדסת תעו"נ בהתמחות מערכות מידע מצ"ב קישור.
המשך
עכשיו את התוכנה שדיברת עליה , המהנדס תעשייה וניהול עובד עליה בשיתוף עם עוד מהנדסים , לדוגמא מהנדס תוכנה , עד שלבסוף יוצרים תוכנה ביחד שהמהנדס תעשייה וניהול יודע לתפעל ולתחזק אותה . ?
מ
מכללת סמי שמעון
המשך
נכון ! מהנדס התעו"נ במקרה זה יעבוד במקביל גם עם מהנדס התוכנה. בהצלחה