שלום אני מתלבט באם ללמוד הנדסה רפואית (טכנולוג רפואי) בקריה ללימודי הנדסה וטכנולוגיה או מהנדס רפואי באפקה . למיטב הבנתי הראשון מקנה לי דיפלומת הנדסאי מכשור רפואי ותעודת טכנולוג רפואי מטעם משרד הבריאות. ואילו השני תואר ראשון - .B.Sc מהנדס רפואי. כיום אני מחזיק תואר ראשון בביולוגיה (לא עזר לי במציאת עבודה שכן הכל מחפשים תואר שני או ניסיון של שנים). השאלה שלי מה עדיף תואר נוסף מהנדס? או תעדת מקצוע בתחום .במובן של יותר פרקטי במציאת עבודות. בשני תחומי הלימודים הנ"ל מעורב סטאז של שנה .
ש
שלומית
הנדסאי או מהנדס
לא רשמת היכן למדת את התואר הראשון. בכל מקרה, דעתי האישית היא שאם אתה עומד בתנאי הקבלה, יש עדיפות ללימודי תואר ראשון. אבל, מאוד חשוב לדעת לאיזה סוג של עבודות אתה מייעד את עצמך ולהבין את המקרה יותר לעומק. אני מציעה לך לקבוע פגישות ייעוץ בכמה מוסדות, לשוחח עם מרצים ועם סטודנטים ואז לקבל את ההחלטה. בהצלחה, שלומית
נ
ניצן פ
מכמורת-המכללה הימית
את התואר הראשון סיימתי במכמורת . ובנוגע לעבודות 2 התחומים שדיברתי עליהם מתעסקים בכלליות באותו התחום. נכון לעכשיו אני לא רואה אותי ממשיך לתואר שני בביולוגיה ומתכוון להתפרס רוחבית יותר למשהו שייתן לי קצת יותר בשר במציאת עבודות. תמיד אפשר להשלים את תעודת ההנדסאי למהנדס למיטב הבנתי ,והיות שאני כבר בעל תואר ראשון אני מסתייג ללמוד עוד אחד אבל לא פסלתי אופציה זו לחלוטין. לגבי פגישות ייעוץ כבר קבעתי כמה לחודש הבא.
נ
נורית
מהנדס רפואי במכללת אפקה
ניצן שלום, השאלה היא במה אתה רוצה לעסוק בעתיד? אני סיימתי את לימודי התואר הראשון בהנדסה רפואית במכללת אפקה ורוצה להמליץ לך על תחום זה. מדובר על תואר מעניין ומרתק אשר עוסק בפיתוח וייצור של מכשירים רפואיים נחוצים, לרבות מוצרי אבחון, מניעה, טיפול ותמיכה בחיים, הן לשימוש ביתי והן לבתי חולים ומרפאות שהדרישה להם גדלה. תחום ההנדסה הביו רפואית התפתח מתחומים מוכרים וותיקים כגון מתמטיקה, אלקטרוניקה ומכניקה, פיזיקה, ביולוגיה ופיזיולוגיה. בעזרת הידע מהתחומים הללו יכולים מהנדסי הביו-רפואה לפתח כלי דיאגנוזה חדשניים ובלתי פולשניים לצד כלים מדויקים לטיפול בבעיות פנימיות כגון בעיות קרדיולוגיות.
הלימודים באפקה הינם לימודים ברמה גבוהה ואיכותית בשילוב עם סגל הוראה איכותי. אני נהניתי מאוד, על אף הלימודים הלא פשוטים, וממליצה בחום על לימוד תואר בהנדסה רפואית במכללת אפקה.