שלום אני חייל משוחרר וברצוני להתחיל ללמוד ..... אני מאוד מתעניין בהנדסה תעשייה וניהול ורציתי לדעת אם יש מי שיוכל לפרט לי על המקצוע , איפה ובתור מה אפשר לעבוד איתו בעתיד, מהו השכר הממוצע של בעל תואר זה והאם הוא מקצוע מעניין כי באינטרנט לא מסבירים מספיק טוב על המקצוע הזה בתודה מראש אברהם
ש
שלומית
שאלות קשות
שלום אברהם, השאלות שלך הן מאוד חשובות, אך מאוד קשה לענות עליהן... לגבי שכר – שים לב כי מתפרסמות באינטרנט מדי פעם כתבות בנושא זה עם טבלאות שכר. לאחר כל כתבה יש הרבה תגובות של גולשים שטוענים שהנתונים מאוד לא נכונים. לגבי היכן אפשר לעבוד – גם כן יש מגוון רחב מאוד. בוודאי בתחום כמו הנדסת תעשייה וניהול. זה תלוי גם במקום בו תלמד. יש מקומות בהם יש מעין התמחויות שמכוונות אותך מראש לכיוונים מסוימים. לגבי עניין – זה כמובן הנושא הסובייקטיבי ביותר מהנושאים שהעלית. אני מציעה לך לקרוא מה שכתוב באינטרנט, לחשוב מה הם הפרמטרים החשובים לך ביותר ואז ליצור קשר עם מספר מוסדות לימוד ולבקש פגישת ייעוץ מסודרת. היום כמעט בכל מוסד ניתן להתייעץ לפני הרישום. במידת הצורך אתה יכול לבקש לדבר עם סטודנט או עם איש סגל נוסף לגבי שאלות שנשארו פתוחות מבחינתך. השלב של מחקר ומפגשים לפני התואר הוא שלב חשוב מאוד וכדאי לעשות אותו בצורה יסודית. בסופו של דבר חשוב שתבחר בתחום שייראה לך מעניין במוסד שאתה מרגיש שיענה על הציפיות שלך. ובעצם תדע לאן אתה נכנס רק אחרי תחילת הלימודים... בהצלחה, שלומית כנרי