שלום לחברי הפורום, אשמח אם מישהו יוכל לספר לי מעט על המסלול של ספיר ובן גוריון לתואר בהנדסת תעשיה וניהול (שנה א׳ בספיר המשך באונ׳), אשמח גם לדעת אם קיים מסלול דומה של מעבר לאוניברסיטה באזור המרכז.
הציונים שלי אינם מאפשרים קבלה מיידית להנדסת תעשיה וניהול לאוניבסיטאות אך כן מספיקים למכללת שנקר ואפקה למשל, השאלה היא עד כמה להתעקש לסיים את התואר באוניברסיטה וללכת על מסלול כמו זה של ספיר או באמת ללמוד באחת המכללות הטובות בץחום ולסיים שם? עד כמה יש הבדל? ומהן באמת המכללות הטובות בתחום?
ש
שני יונגר
לימודי תעשייה וניהול
שלום גלעד,
מטרת המסלול של שנה א' בספיר היא לאפשר לסטודנטים אשר ממוצע הציונים שלהם אינו מספיק גבוה כדי להתקבל למסלול להנדסה באוניברסיטת בן גוריון ללמוד במסלול של האוניברסיטה למרות זאת.
זו אחת הדרכים של האוניברסיטה לבסוף לקבל לשורותיה את אלו שיש להם את היכולת, אשר בלימודיהם בבית הספר לא השקיעו ואינם בעלי חשיבה פסיכומטרית גבוהה כפי שחייבים כדי לקבל ציונים גבוהים בבחינה הפסיכומטרית. עם זאת\ ךמסלול הזה מתקבלים כמעט כל המועמדים אליו ולכן זוהי דרך מצויינת של האוניברסיטה לסנן את הסטודנטים שלא יצליחו במסלול זה ואלו שמצליחים בשנה א' בדרך כלל מצליחים לסיים את התואר כולו.
לשאלתך לגבי ההבדל בין מוסדות הלימוד ואם יש הבדל, לא אוכל לערוך עבורך השוואה בין מוסדות הלימוד אך עם זאת, חשוב שתדע שמסלול הלימודים בנוי שונה במקצת בין מוסדות הלימוד השונים.
מכיוון שהמטרה הסופית של הלימודים היא שתוכל למצוא עבודה בתחום ושתוכל להמשיך לתארים מתקדמים אחרים במידה ותבחר כדאי שתבחר במוסד הלימודים שיתאים לך מכל הבחינות. אופי הלימודים, יוקרתם בשוק העבודה לאחר סיום הלימודים, עלותם וכו'.
כדאי מאוד שתלך לימים פתוחים במוסדות הלימוד השונים כדי להחיליט מה הכי מתאים לך.
בברכה, שני
א
איציק
לא לטעות,ניהול בקרה תעשייתי אינו הנדסת תעשייה וניהול
שים לב, מכללת ספיר מטעה את הלומדים בשורותיה , כך יוצא שסטודנטים שמסיימים ניהול בקרה תעשייתי , מחשיבים את עצמם כמהנדסים וזאת טעות גדולה , הלימודים להנדסה הינם קשים יותר ולמסיימי ספיר אין אפשרות להירשם בפנקס המהנדסים. ראו הוזהרתם.
ר
רועי
שניכם מטעים אותה
שני-כתבת שמתקבלים כמעט כל המועמדים. אני עברתי את המסלול שם אך לצערי רבים לא . זו שנה קשה מאוד, במיוחד במסלול לתעו"ן ששם נדרש ממוצע גבוה מאוד בסוף השנה.
מי שהולך ללמוד שם שיקח בחשבון שיש סיכוי שהוא יכול לשרוף שנה.
איציק-היא שאלה על המסלול להנדסה שנה א' בספיר ולא לתואר שני.
בהצלחה!
ש
שני יונגר
בהחלט נכון
שלום רועי,
רק לשם ההבהרה, כוונתי הייתה שלשנה א' מתקבלים רוב המועמדים. לגבי הקבלה לבן גוריון להמשך לקראת התואר כאן כבר המספרים הם אחרים ושי צורך בהקשעה גדולה מאוד כדי להצליח. וודאי שהתנאים קשים זה נובע בעיקר בגלל ביקוש גדול מאוד לתואר בתעו"ן כך עובדים הדברים.
לכן אני מסכימה איתך מאוד, הקבלה לשנה א' בהנדסה לא מבטיחה קבלה להמשך התואר לאחר מכן, אך זו האפשרות לאלו שאין בידיהם את הנתונים ההתחלתיים שהאוניברסיטה דורשת.