שלום, אני בן 23 ואני מתלבט אם להתחיל ללמוד במכללה להנדסה באוקטובר הקרוב, או לדחות את תחילת הלימודים בשנתיים כדי ללמוד באוניברסיטת בן-גוריון (בגלל פסיכו' ומכינה שאני צריך לעשות).
הדרך עוד ארוכה, אבל הכיוון שלי בסופו של דבר הוא להתעסק בפיתוח (בגלל זה בחרתי ללמוד הנדסה).
מה דעתכם? חשוב לי מאוד לשמוע בעלי ניסיון.
עוד שאלה - אם אני מתקבל למכללה ללא פסיכומטרי (עשיתי מבחן פסיכוטכני אחר), האם יש סיכוי לעבור לאוניברסיטה בהמשך בלי לעשות פסיכומטרי?
תודה, אור
ש
שני יונגר
מכללה או אוניברסיטה
שלום אור,
כפי שאנו כותבים לכל אלו המבקשים המלצה למוסד לימודים או השוואה גם כאן לא אוכל לומר לך היכן כדאי יותר ללמוד לתואר ראשון בהנדסה.
עם זאת, חשוב לציין כי לימוידם באוניברסיטה ולימודים במכללה הם שונים באופיים. יש הבדל בסביבת הלימודים ולעיתים גם בסוג התעודה בסוף התואר.
דברים שחשוב לבדוק עוד טרם יתחילו הלימודים במכללה: מהי התעודה שתקבל בסיום התואר? האם תוכל לחתום בפנקס המהנדסים עם התעודה שתקבל במכללה? כמה שנים המחלקה קיימת במכללה/ באוניברסיטה ( ללמוד באחד המחזורים הראשונים, המשמעו, להתמודד עם שינויים תוך כדי התואר). מכללות לרוב מפרסמות את מספר הבוגרים המועסקים בתחום שלמדו, בדוק זאת. האם התואר מוכר על-ידי המועצה להשכלה גבוהה?
לגבי המעבר מהמכללה לאוניברסיטה, על-מנת שתקבל תשובה מלאה עדיף לברר באוניברסיטה שאתה מעוניין (אולי) לעבור ללמוד בה, האם הם ישקלו את קבלתך אם תלמד במכללה כזו או אחרת. זה גם יסייע לך בבחירת המכללה.
בסופו של דבר אם תהיה סטודנט טוב (כלומר בעל ציונים גבוהים) אז מקומות העבודה ירצו אותך מהמכללה או מהאוניברסיטה.