אני אוהב את תחום הטכנלוגיה - גאדג'טים, חומרת המחשב, סלולר. מתחבר לתחום הטכני. יש לי אמביציה ואפילו בחרתי מכללה שעוד איכשהו קרובה לבית שלי וייתכן שגם ההורים יעזרו לי כלכלית בכל תקופת הלימודים כדי שלא אצטרך לעבוד במקביל.
הבעיה? אף פעם לא למדתי פיזיקה או אלקטרוניקה, והמתמטיקה שלי ממוצעת. הנתונים שלי: מתמטיקה 4 יח' ציון 82 (ממוצע בגרות 94), בפסיכומטרי ציון 121 בחלק הכמותי, במבחנים המספריים של אדם מילא (ייעוץ קריירה) המאבחנת קבעה 'ממוצע'.
אני חושש שאני מכוון למקום שהוא גדול עליי ופשוט לא אצליח בזה ואצא מתוסכל. מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות? האם ללכת להנדסה? האם ללכת להנדסאי למרות שזה לא נחשב תואר אקדמי? האם לשקול את התארים האחרים שאני חושב עליהם? (כלכלה / חשבונאות)
תודה רבה!
ג
גב' רגינה נגרין
כישורים מתמטיים
אייל שלום,
אין דבר כזה "גדול עליי"!! אם זה התחום שמעניין אותך, לך על זה. רוב רובם של הסטודנטים במקצועות הנדסה, לא למדו מעולם פיסיקה או אלקטרוניקה, למעשה רוב הסטודנטים לא למדו את המקצועות שאותם ניתן ללמוד במוסדות להשכלה, לכן הם פונים ללמוד אותם. הציון הכמותי שלך יפה, כך שאין לך ממה לחשוש. לגבי לימודי הנדסאי מול הנדסה, אם אתה עומד בתנאי הקבלה להנדסה אל תוותר ולך ללמוד הנדסה! בהצלחה. רגינה