שלום, אני מעוניין ללמוד בטכניון במסלול הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. לאחרונה קראתי במספר מקומות כי קיים למקצוע ביקוש נמוך, וכעת אני כבר לא כל כך בטוח שארצה ללמוד אותו. אבקש לדעת מה הביקוש בשוק לאחר תואר ראשון, באיזו מידה ביצוע תואר שני בתחום ישנה את המעמד, והאם שווה להשקיע במקצוע כל כך הרבה זמן, או שעדיף לי לעבור למקצוע אחר. תודה.
א
אנפה חלפון
הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון - משתלם או לא
שלום גלעד,
אין זה לחלוטין נכון שהביקוש למקצוע מהנדס ביוטכנולוגיה ומזון נמוך. כיום אנו נמצאים בעידן שעובר שינויים רבים מבחינת אופן צריכת מזון, דגש על תחליפים למיניהם, שינויי אקלים וטכנולוגיה שמפתחת כל הזמן לכן אפשרויות התעסוקה גדלות. יש באפשרותך לעסוק בפיתוח מוצרי מזון, תעשיית התרופות, במחקר, מכוני תקינה, תעשיית הקוסמטיקה, ייעוץ לארגונים שונים בתעשייה ואפשרות להשתלב בתפקיד לאורך כל שלבי התהליך - החל מחומר הגלם ועד אריזתו לשיווקו לצרכן. תואר שני משנה את המעמד כמו בכל תחום אחר. תואר שני פותח אופציה לתפקידים בכירים וניהול ומכך גם משדרג את השכר. אם זה מקצוע שאתה אוהב ורואה את עצמך עוסק בו בעתיד אז שווה לך להשקיע בו. ברוב התחומים, בכדי לשדרג את מעמדך התעסוקתי תידרש לתואר שני כך שהזמן ש"תבזבז" על לימודים יהיה זהה ואף אחד לא מבטיח לך איך יראה השוק בעוד כמה שנים.
אני ממליצה לך לפנות לטכניון ולבקש לשוחח עם בוגרים שסיימו את הלימודים ומועסקים בשוק העבודה כמהנדסי ביוטכנולוגיה ומזון.