היי, אני בדילמה אשמח אם מישהו יעזור לי.. מצד אחד אני יכולה להתחיל כבר ביום ראשון ללמוד בסמי שמעון הנדסה ומצד שני אני יכולה להתחיל ללמוד בספיר עם אפשרות לעבור לבן גוריון במידה והממוצע שלי יהיה 80.. אבל במידה ולא האם הנקודות שעשיתי בספיר יוכרו לי במכללות אחרות כמו סמי שמעון? ובכלל אשמח לשמוע מה דעתכם על המסלול הזה של הנדסה שנה א' בספיר. תודה.
ג
גב' רגינה נגרין
ספיר או סמי שמעון
שמרית שלום,
בדרך כלל, מוסדות אקדמיים מכירים בנקודות זכות שלמדת במוסד אחר. אך לעיתים קיימת התנייה של ציון מסויים על מנת להכיר בקורס. לדוגמא: למדת במכללה מסויימת קורס אלגברה, הציון הסופי בקורס היה 65, מכללה אחרת מכירה בקורסים רק אם קיבלת ציון מעל 70. במקרה כזה תצטרכי לעבור את הקורס מחדש.
לשאלתך לגבי מכללת ספיר או סמי שמעון. שתי המכללות טובות וראויות.
ע
עכע
ספיר או סמי שמעון
היתרון הגדול בספיר הוא שהתעודה שלך היא מאוניברסיטה וזה מאוד מקל בזמן חיפוש עבודה כי כמעט כל החברות הגדולות מעדיפות בוגרי אוניברסיטה בלבד אז לדעתי שווה להשקיע ..... בהצלחה
א
איציק
אין מקום להשוואה
מכללת ספיר נותנת תואר ראשון בלבד ולא תואר בהנדסה. הטעות שכולם חושבים שניהול בקרה תעשייתי שווה ערך להנסת תעשייה וניהול, היא טעות גדולה מאוד. יכולות של בוגר הנדסה הם גבוהות יותר ממסיימי ניהול בקרה תעשייתי, מנסיון!!!! המתמטיקה של ניהול בקרה תעשייתי היא רמה של הנדסאים ואפילו טכנאים. עדיף ללמוד בלי קיצורי דרך, יש מכינות שמכינות אותך לאוניברסיטה ורצוי להתחיל שם.