שלום לכולם, אני חייל שמשתחרר בדצמבר הקרוב ומתכנן לטוס לחודשיים ולחזור לארץ באמצע פברואר ורוצה להיכנס ללימודים באוקטובר הבא. התחום שכנראה אלמד הוא הנדסת תוכנה. אני גר בכרמיאל, כך שהמוסד הכי קרוב אלי הוא אורט בראודה. אך לאחרונה עברתי בכמה מודעות דרושים, וראיתי ש1 מכל 5 מודעות מבקשות תואר רק מאוניברסיטה, ואני לא רוצה להגביל את עצמי בעבודות ולכן הנושא חשוב. בנוסף יצא ככה לדבר עם אנשים שלמדו בבראודה ויש כמות לא קטנה של אנשים שטוענים שהמכללה מכשילה בכוונה, על מנת להגביר את שם המכללה על חשבון הסטודנטים. עכשיו אני לא יודע כמה זה נכון, ואני לא גם לא יודע אם אני יכול באמת לבדוק את הנושא ואני לא יודע כמה הם השקיעו בלימודים. ומצד שני, יש לי ציון פסיכומטרי 610 עם פטור באנגלית כלומר שבחלק האנגלית קיבלתי מעל 136. ויש לי בגרות מתמטיקה 4 יחידות עם ציון 73, ככה שלא משנה איפה אלמד, אצטרך לעשות בגרות /מכינה למתמטיקה. ואם ארצה ללמוד באוניברסיטה אצטרך לעשות פסיכומטרי מחדש ואולי להשלים עוד מקצועות כמו פיזיקה שאין לי בכלל וכדומה. יש משהו שמאוד קורץ לי שזה האפיק מעבר של האוניברסיטה הפתוחה, כלומר ללמוד בתנאים שלי ולהוציא מעל 85 בציון ממוצע בקורסים על מנת לעבור לטכניון. עכשיו ברור שזה יהיה קשה, השאלה כמה חוזרים לבסיס באוניברסיטה הפתוחה? כי אני לא רוצה לקפוץ למים עמוקים מידי... או שאולי עדיף ללכת במסלול הרגיל ולעשות מכינה ופסיכומטרי מחדש? אשמח לעצות, משתחרר עוד מעט ואין לי כיוון סגור בראש.
ש
שני יונגר
3 אפשרויות להחלטה
שלום בר,
על מרבית הדברים שלך כאן אני לא יכולה להגיב, כי מדובר בהשוואה של מוסדות לימוד. אני רק אומר לך, שבסופו של דבר ההתלבטות שלך כאן היא עד כמה אתה מוכן להשקיע בלימודים. לגבי האפשרויות שלך למעשה יש לך 3 חלופות: 1. ללמוד במכללת אורט בראודה שאליה אני מניחה שאתה יכול להתקבל עם הנתונים שיש לך כיום. 2. לעשות מכינה ללימודי הנדסה באוניברסיטה כלשהי- ולשפר את הפסיכומטרי, אולי להשקיע רק בחלק הכמותי הפעם, כי פטור מאנגלית כבר יש לך ואף אחד לא ייקח אותו ממך. 3. להתחיל את הלימודים במסלול אפיק מעבר ולעבור אותו בממוצע 85 ומשם להמשיך לאוניברסיטה. אם אתה מסתכל על כל האפשרויות שנמצאות לפניך, איפה אתה רוצה להיות היא השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך והשאלה השנייה היא עד כמה אתה מאמין שתצליח בכל אחד מהמסלולים הללו. אם אתה רוצה ללמוד עם הנתונים הנוכחיים שלך אז אפשרויות 1+3 הן האופציות שלך ושם השאלה היא איפה את חושב שתצליח יותר. אם אתה חזק מאוד בחשיבה פסיכומטרית ומאמין ששם אתה יכול להביא את הציונים הגבוהים בשילוב עם מכינה להנדסה, אז גם פה זה נראה לי דיי ברור. גם יש מכינות שמתחילות בחודש מאי. מעבר לזה אני לא יכולה להשיב, כי רק אתה יודע איפה החוזקות שלך ושם אתה צריך להתמקד לטעמי.