אני בוגר הפקולטה להנדסה כימית בטכניון. אני שוקל להמשיך ללימודי תואר שני ומתלבט בין הנדסה כימית להנדסת חומרים. הייתי רוצה להשתלב בתעשיית המוליכים למחצה (אינטל, טאוור ג'ז וכו'). מה יהיה נכון יותר עבורי ללמוד? תחילה חשבתי על הנדסת חומרים, אך במעבר על מקצועות הלימוד הניתנים לתואר שני אני לא באמת רואה עדיפות לתחום המל"מ בהנדסת חומרים על פני הנדסה כימית. הקורסים הרלוונטיים עבור תחום המל"מ ניתנים בתואר שני בפקולטה להנדסת חשמל, אך אלו קורסים שדורשים קדמים מתואר ראשון שעליי להשלים (ולא הייתי רוצה לבזבז זמן על השלמת קורסים מתואר ראשון). לכן, מה יהיה המסלול הנכון יותר עבורי?
כמו כן, שמעתי בעבר שבלימודי המשך לתארים מתקדמים לא כדאי ללמוד באותו המוסד שבו למדת את התואר הראשון כי זה מראה על קיבעון. האם יש בסיס לדברים האלו?
ש
שני יונגר
נקודת המבט שלי
שלום ירון,
אני מניחה שהמסלול שהכי כדאי לך ללמוד לתואר שני הוא דווקא כן מהנדסת חשמל, אבל זה לשיקולך כמובן. לגבי לימודים באותו מוסד לימודים, אין בעיית קיבעון אצל הסטודנט הבעיה בעיני היא שלרוב כשאר לומדים לתואר שני באותו תחום לימודים באותו מוסד לימודים יש הרבה מאוד חזרה על נושאים דומים לתואר הראשון. זו בעיני הבעיה, שלא מרחיבים מספיק את הידע. וכן גם אני תומכת בתפיסה שכדאי לשקול לפחות ללמוד במוסד לימודים אחר לתואר שני. זה לא הכרחי, אבל יש בזה משהו מן החידוש. ולכן יש לבדוק היטב שמסלולי ההתמחות והקורסים הם בהתאם לציפיות שלך.