שלום, יש לי שאלה דיי מורכבת. אני רוצה מאוד ללמוד באוניברסיטת בן גוריון בפקולטה להנדסה (מערכות מידע) לשם כך אני נדרש לתנאי קבלה האלה ציון פסיכומטרי- 550 סכם הנדסי- 515
הנתונים שלי הם כאלה: בגרות מלאה עם מקצוע אחד מורחב 3 יח' מתמטיקה 3 יח' אנגלית ממוצע בגרות 80
נרשמתי לקורס פסיכומטרי למועד דצמבר.. השאלה היא מה עליי לעשות בכדי לעמוד בתנאי הקבלה של האוני' כשאני כל כך הרחק מאחור.. איך לעשות את זה?
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה ללימודי הנדסה
שלום אלי,
לפני הכל עם 3 יחידות במתמטיקה לא ניתן להתקבל ללימודי הנדסה וחבל מאוד שלא רשמת לי מהו המקצוע המורחב, כי זה מאוד משפיע על שקלול הציונים ללימודי הנדסה. ממוצע הבגרויות הכולל שלך בבן גוריון הוא בעל השפעה פחותה לעומת ציון הבגרויות במקצועות הראליים וכן ציון הפרק הכמותי בפסיכומטרי. מה שעליך לעשות לטעמי זה להירשם למכינה להנדסה של בן גוריון ושם תשלים את כל החלקים הראליים החסרים לך בבגרות. שנית בפסיכומטרי את ההשקעה שלך בלמידה לבחינה חלק בצורה הבאה: 80% בפרק בכמותי ועוד 15% בפרק האנגלית ו5% בפרק המילולי. חשוב שתקבל ציון כולל של 550 לפחות אבל עוד יותר חשוב שהציון שלך בפרק הכמותי יעמוד על מעל 135. נכון להיום אתה מאוד רחוק מתנאי הקבלה שהאוניברסיטה דורשת.