שלום, אני מתעניין להתחיל שנה הבאה לימודים באונ'(בן גוריון), כרגע משלים פיזיקה 5 יחידות ופסיכומטרי ושני תחומים שמצאו חן בעיניי הם הנדסת מכונות והנדסת חומרים. הייתי רוצה לשמוע מה ההבדל ביניהם, בעיקר בעניין העבודה: ברגע שאסיים את התואר, אילו עבודות יפתחו בפניי בכל מקצוע? אשמח אם תוכלו להרחיב בדוגמאות על אופן עבודות שונות, כשאני שואל אנשים התשובה שאני בדרך כלל מקבל היא "יש מגוון ממש גדול" אבל לא אומרים לי מה באמת אעשה. אני מאוד אוהב את תחומי המדעים, כימיה, ביולוגיה ופיזיקה ואני חושש שבעבודה כמהנדס החלקים האלה יושבים במושב האחורי ורוב העבודה כוללת בעיקר חישובים ונושאים אפורים יותר.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ותעסוקה
שלום גל,
גם אני לא יכולה לומר לך מה בדיוק תעשה ואני גם חושבת שזה מאוד לא נכון לומר מה תעשה עוד לפני שלמדת את הקורס הראשון בתואר. בסופו של דבר אתה תכיר את התחום ותתנסה בכל מיני תתי תחומים של אחד העולמות הנדסת מכונות או הנדסה כימית ותעשה את ההחלטות שלך לאיזה כיוון ללכת באותו התחום. לגבי מה שאתה כותב על התחומים המדעיים הם הכרחיים לידע של המנהדס שעושה שימוש בכולם כאשר הוא מתכנן תהליך מסוים לצרכים מסוימים או מנהל פרויקט הנדסי כלשהו. לומר שהעבודה של המהנדס משעממת זה כבר עניין אישי שלך ולכן אני אומרת שוב, לך ללמוד ותבחר מתוך הנושאים הנלמדים את התחומים שהכי מעניינים אותך והתמקד בהם. זה מאוד לא רציני לומר לך עכשיו מהי רשימת המקצועות אלו סתם תארים ושמות שאתה לא תבין את התוכן שלהם עד שתתנסה בהם. לאחר הלימודים תתנסה ותתחיל לעבוד עד שתמצא תפקיד שבו תרשי מסופק. מקווה שזה יקרה לך בקלות ומהר. ובינתיים, נסה לחשוב עם עצמך איזו הנדסה מעניינת אותך יותר ולך ללמוד אותה.