ברצוני ללמוד הנדסת חשמל באחד ממוסדות הלימוד הגבוהים, הטכניון או אוניברסיטת תל אביב. אני גר באזור לוד כך שאני קרוב יחסית לתל אביב לכן במובן מסוים יש לי העדפה לתל אביב. עשיתי פסיכומטרי וקיבלתי ציון של 654 ועם תעודת הבגרות שלי זה רחוק מלהתקבל לאחד מן המוסדות אז החלטתי לעשות מכינה, אני מתלבט היכן עדיף לי לעשות את המכינה ובהתאם גם את התואר. האם המכינה בטכניון היא קשה יותר מן המכינה בתל אביב? האם בעזרת מכינה יהיה יותר קל להתקבל בטכניון או בתל אביב?? אשמח אם תוכלו לעזור לי עם השאלות האלו ולתת לי מספר יתרונות וחסרונות לכל אחד ממוסדות הלימוד. תודה רבה ויום טוב!
ש
שני יונגר
מכינה לקראת לימודי הנדסה
שלום אלון,
לא ציינת מה קורה בתעודת הבגרות שלך ולכן אני תוהה האם זה הפתרון שאתה מחפש. ציון הפסיכומטרי שלך לא רע יחסית לפעם הראשונה, אך אתה חייב לשפר אותו בעוד לפחות 30 נקודות כדי להתחיל להתמודד על מסלול הנדסה בכל אחד ממוסדות הלימוד שציינת פה. כמובן שתעודת בגרות ראלית בממוצע גבוה הכרחית גם כן. לגבי מכינות, אי לא יכולה לערוך השוואוץ, אך כן יכולה לומר לך שיש איזה מן הקלה קטנטונת בתנאי הקבלה לבוגרי המכינות במוסדות הלימוד. אך לצערי לתת לך יתרונות וחסרונות של כל מוסד לימודים אני לא יכולה. צירפתי לך סקר שנערך בין סטודנטים לגבי מוסדות הלימוד תוכל להעזר בו לערוך את ההשוואה שאתה מעוניין בה.