היי, אני עומדת להשתחרר בקרוב, בת 20 עוד מעט 21 והשלב הבא הוא מה אני אלמד. החלום שלי תמיד היה אדריכלות-אני מאוד יצירתית וגם ריאלית, אוהבת את תחום התכנון תוך כדי אומנות ויצירה עצמית. אז התחלתי קצת לחפש באינטרנט על התחום הזה וראיתי שכיום אין צורך גדול באדריכלים, מאוד קשה להגיע לשכר גבוה ועוד שמועה שאומרים לי די הרבה, שצריך הרבה פרוטקציות כדי להיות אדריכל מצליח ומבוקש. אז, באמת כל זה נכון ואולי החלום שלי גדול מידיי? האם כדאי ללמוד אדריכלות ולהתעסק בתחום?
ש
שני יונגר
האם כדאי לך ללמוד אדריכלות
שלום אלה,
אגיד לך משפט שבדרך כלל שומעים ומדברים עליו במסלול לימודים אחר, אך בעיני הוא נכון ומתאים לכל תחומי הלימוד. אך לפני כן אומר לך ששוק העבודה כיום מוצף בעובדים בכל המסלולים ובכל התחומים, ולכן בסופו של דבר כמה תצליחי תלוי אך ורק בך. והמשפט שחשוב לי לציין לפניך הוא: make it happen. אם את מחליטה שאת תהיי אדריכלית גדולה ומבוקשת ומאמינה בלב שלם ביכולת שלך להיות כזו, אל תתני לאף אחד ולשום דבר לעמוד בדרכך. כי למרות שהשווקים מוצפים בכל שנה בכל התחומים אנחנו שומעים על עוד ועוד כוכבים חדשים שצצים ועולים. לכולם דבר אחד משותף, הם הלכו ועשו את מה שנדרש כדי להיות כאלו.