אני בוגרת תואר ראשון בניהול וכעת שוקלת לעשות לימודי תעודה לעיצוב פנים של שנה וחצי או לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים של שנתיים וחצי. אני תוהה עד כמה כדאי שאפנה למסלול ההנדסאי והאם אני צפויה להיתקל בקושי במציאת עבודה בעקבות העובדה שאעשה לימודי תעודה בלבד?
האם יש מוסדות מומלצים יותר או פחות ללימודי הנדסאי? עד כמה זה קריטי ומשמעותי אם אלמד בבאר שבע (מתוך נוחות) או שכדאי להתאמץ ולעשות נסיעות כל יום הלוך חזור באר שבע תא?
תודה מראש על העזרה :)
ש
שני יונגר
לימודי הנדסאי או מעצב פנים לאחר תואר ראשון בניהול
שלום קרן,
התשובה היא ממש לא. בתנאי אחד, שאת מספיק מוכשרת לעבודה של שרטוט ותכנון אדריכלי. אם את טובה בתחומים הללו אין סיבה שלא תצליחי. הרבה משנים את דעתם וההסבה שלהם היא דווקא ללימודי תעודה, את בהחלט לא תהיי הראשונה. לגבי מוסדות מומלצים יותר או פחות, כמנהל פורום אני לא יכולה להמליץ או לשלול מוסדות לימוד. אבל אני כן בהחלט ממליצה ללכת ולראות ולשמוע מי המרצים מה הגישה ועד כמה דרכי ההוראה מתאימות לך. לכל מוסד לימודים מעבר להנחיות של מה"ט יש את ההבדלים וההתאמות שהוא עורך עבור עצמו. כך שבסופו של דבר הלימודים הם מעט שונים בכל מקום. לגבי באר שבע או מקום אחר. אני מציעה שכדי להחליט מה הכי טוב לך פשוט לכי ותראי מוסדות לימוד אחרים תערכי השוואה ותבחרי ללמוד היכן שאת חושבת שיהיה הכי טוב לך. קחי בחשבון כי יש המון מטלות בית בלימודים הללו אז אם אפשר ללמוד קרוב לבית זה מאוד יקל עליך לאורך תקופת הלימודים.