ניסתי להבין מכתבות שונות באינטרנט מה ההבדלים בין תואר בעיצוב פנים להנדסאות באדריכלות ועיצוב פנים, ולא הצלחתי... - מה ההבדלים מבחינת שנות הלימודים? - מה ההבדלים מבחינת אופי העבודה? - מה ההבדלים מבחינת הביקוש, מה נחשב לטוב יותר?
תחום העיצוב דיבר אליי מאז ומתמיד, תמיד עיצבתי ולא משנה מה: את החדר שלי, מתנות מעוצבות לחברות, עיצוב אירועים למשפחה, עיצוב גרפי לכל מה שצריך ולא צריך וכו'... כרגע, אני בעלת סטודיו לעיצוב גרפי - ובעלת ניסיון של 8 שנים בתחום העיצוב בכלל - אבל תמיד היתה בי השאיפה לדעת יותר בעיקר בתחום של עיצוב פנים!!! אשמח להמלצותיכן האם כדאי ללמוד לימודי תואר ראשון, הנדסאות או תעודה (אני יודעת שזה פחות נחשב, אבל אולי מי שכבר יש לו את הכשרון יכול להסתפק בזה???) - אני גם צריכה לקחת בחשבון את העובדה שאני נשואה ואם לשתי קטנטנות ושאני חייבת לשלב עבודה תוך כדי הלימודים. אין לי בעיה עם נסיעות - חשוב לי רק שמקום הלימודים ילמד כמה שיותר חומר שימושי ופרקטי לעבודה בתחום. אני חושבת שהמכנה המשותף בין תחומי העיצוב בכלל והעיצוב הגרפי ועיצוב הפנים בפרט - הוא גדול מאוד- והידע הרב שכבר רכשתי יכול לעזור לי לצלוח את לימודי עיצוב הפנים ביתר קלות. האם אני צודקת או שזה סתם ממאווי ליבי??? השאיפה: לעשות הסבת מקצוע מתחום העיצוב הגרפי ולשלב אותו מידי פעם בתחום עיצוב הפנים (תמונות, מדבקות קיר, טפטים ייחודים וכו'.
תודה רבה על שקראתן עד הסוף וכן על כל תגובה ותשובה...
ח
חיה לשר ברק
הנדסאי או תואר ראשון בעיצוב פנים
הי מיטל,
אין כ"כ מה להשוות. אלו שני תחומי לימוד שונים שמכוונים למקומות אחרים. הנדסאי - לימודי שנתיים, ההיבטים הטכנים בלבד. תוכלי להשתלב במשרדים בתור שרטטת. תואר ראשון בעיצוב פנים- לימודי 4 שנים. תתנסי בהיבטי תכנון פרויקטים בעיצוב, אמנות, היבטים טכניים וטכנולוגיים. תוכלי לההתקבל למשרדי עיצוב/ אדריכלות בתור מעצבת פנים.
כדי להכיר יותר את התחום אני מזמינה אותך ליום פתוח בחוג לעיצוב פנים, ב -11.6 היום ו' החל מ- 9:30 במסלול האקדמי המכללה למינהל.