אהלן, אני בעלת בגרות מלאה בממוצע של כ98 (אחרי בונוסים - 5 יחל אנגלית ציון 93 ו5 יחל מתמטיקה ציון 75), הרחבתי במקצוע העיצוב בהרחב של 10 יח"ל בציון 95, ופסיכומטרי של 656. אני מאוד מתעניינת בנושא של אדריכלות ועיצוב פנים ומעוניינת לקבל את ההשכלה הטובה ביותר במקצוע.. יש לי כמה שאלות, -על מה פחות או יותר נבחנים בבחינת המיון לאדריכלות? האם ניתן למצוא דוגמאות למבחן איפה שהוא? מה הציון העובר בכדי להתקבל? עד כמה הבחינה שונה בין המוסדות? -בהשוואה בין תארים של אוניברסיטת ת"א וטכניון, איזה תואר יותר "נחשב"? האם יש הבדלים בתארים? בתכנים? האם יכול להיות שבגלל שבאוניברסיטה החוג נחשב בפקולטה לאמנויות הוא יותר הומני? נוטה יותר לכיוון של עיצוב פנים? אולי יש בכלל מוסד אחר שעדיף לי לחשוב עליו? -אלו עוד דברים מלבד בגרות פסיכומטרי ובחינת מיון נכללים בתהליך הקבלה למוסדות אלו? -אם יש לי את הרקע האמנותי האם בכל זאת כדאי לי לנסות ללמוד במכינה או ישר "ללכת על זה"? האם הדבר יתן לי ייתרון בבחינת הקבלה? -האם ניתן לשלב חוג או מס' קורסים של עיצוב פנים בתואר של אדריכלות?
אני יודעת שזה המון שאלות אבל זה חשוב לי ממש! המון המון תודה!
ח
חיה לשר ברק
תואר בעיצוב או באדריכלות?
הי ג'ן,
קצת התבלבלתי....מה את רוצה ללמוד? אדריכלות או עיצוב. אני לא שואלת סתם. אלו שני תחומים שונים. אדריכלות עוסק במעטפת המבנה ויש בו היבטים פיזיקלים מתימטיים.בתואר כזה של 5 שנים יש כ-2,3 קורסי עיצוב פנים בלבד. עיצוב פנים עוסק בתכנון פנים המבנה ובקשר הישיר בין האדם למבנה. זהו ההיבט ההומני- אמנותי שאת מדברת עליו.זהו תואר של 4 שנים והמומחיות היא לתכנון סוגי חללי פנים. תנסי להבין לאן את נוטה יותר. אם יש לך רקע אמנותי את יכולה בהחלט לוותר על מכינה ועדיין להספיק השנה. וככה לא לבזבז שנה.(ההרשמה לתואר בעיצוב פנים במסלול האקדמי עדיין פתוחה)
יש יום פתוח ב -11.6 החל מ-9:30 - את מוזמנת לשמוע על תכנית הלימודים ולשאול מרצים, סטודנטים ובוגרים את כל השאלות ששאלת.