היי, אני רוצה ללמוד עיצוב פנים בקורס (לא תואר של 4 שנים). יש מכללות מסוימות שמומלצות לכך? אם אני רוצה אחר כך את הלימודים לתואר או להנדסאי, איזה מהקורסים נותנים לי את האופציה להשלים בלי להתחיל הכל מהתחלה? האם קורס הוא מספיק כדי למצוא עבודה בתחום, וידוע לכם אם קיים ביקוש לעובדים/ות בתחום באיזור חיפה?
ש
שני יונגר
קורס בעיצוב פנים או לימודים אקדמיים והנדסאים
שלום מאור,
קורסים לצורך תעודה בשני המקרים שאתה מתאר כאן לא יביאו לך תועלת מעבר להכשרה שתקבל שאולי תסייע לך במבחני הקבלה ללימודים המלאים. בלימודי הנדסאים ניתן לקבל פטור על סמך לימודים קודים, כל זמן שמדובר בלימודים מטעם מה"ט ולימודי תעודה אינם כאלו. לגבי הלימודים לתואר הראשון, רק לימודים אקדמיים קודמים או לימודי הנדסאי קודמים מהווים אפשרות לקבל פטור מקורסים, אך לרוב המדיניות במחלקות הללו היא לא לאפשר פטורים בכלל. כמו כן, יש הבדל משמעותי בין המסלולים השונים, אז חשוב שתבחר במה שהכי מתאים לך: 1. לימודי קורס עיצוב פנים- שבו לומדים כיצד לעצב חלל מבחינת צבעים מרקמים אבזור וכו'. לימודי התואר בתחום מעמיקים יותר בכל הנושאים הללו ואחרים. לימודי בני מספר שבועות עד למספר חודשים לתעודה או לימודים של 3-4 שנים לתואר ראשון. 2. לימודי הנדסאי- עיקר הלימודי והעיסוק הוא בתכנון מבנה ועיצוב החלל מבחינה צורת המבנה. החלק של עיצוב הפנים מקבל דגש קטן מאוד בלימודים הללו. לימודי בני 2.5-3 שנים לדיפלומה של המדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. 3. לימודי אדריכלות/ארכיטקטורה לתואר ראשון- לימודים הכוללים עיצוב מבנים, וסביבה, תכנון פנימי וכן עיסוק בעיצוב הפנים מבחינת צבע צורה וכו'. אפשרויות לעבודות ענק כמו מגדלים או מבנים גדולים מאוד. היקף משמעותי הרבה יותר של אפשריות לתכנון לבנייה לעומת ההנדסאי. לימודים בני 5 שנים ועוד שנתיים סטאז' לצורך קבלת תעודת האדריכל. לגבי הביקוש לעובדים, בתחום האדריכלות (הנדסאים) לרוב קיים הביקוש הגדול ביותר.