שלום, אני מנה״ח במקצועי. פוטרתי מהעבודה ופתאום הבנתי שאני נמצאת שנים בתחום שאני שונאת ומפנטזת על משהו אחר. חשבתי ללמוד עיצוב פנים, ברור לי שבגילי תואר/הנדסאי לא בא בחשבון ולכן אני בודקת אופציה של קורס בן שנה וחצי/שנתיים. אשמח לשמוע מה דעתכם? האם כדי להשקיע בתחום? האם בגילי (אסיים את הקורס סביב גיל 45-46), ובאזור מגוריי (השפלה הדרומית), שווה שהשקיע בלימודים מסוג זה? האם אוכל למצוא עבודה בתחום? אני מאוד חוששת מהתרסקות של חלומות וחזרה עם זנב מקופל למקצוע הישן שלי, אחרי השקעה כה גדולה. תודה ושבוע טוב
ש
שני יונגר
האם ללמוד עיצוב פנים ואדריכלות בגיל 43?
שלום ריטה,
ראשית, חבל לי שאת שוללת לימודי הנדסאים, אשר אורכים כשנתיים וחצי. גיל 43 הוא ממש לא גיל מבוגר מידיי ללימודי עיצוב פנים ואדריכלות, אולי דווקא ההפך הוא הנכון. תופתעי לגלו שממוצע הגילאים במסלולי לימוד אלו הוא גבוה יותר מזה שאת חושבת עליו. המסלולים הללו מלאים באנשים שמחליטים לעשות את מה שהם אוהבים ולא את מה שנכון, אז לא כדאי לשלול מראש. אין גם בעיה בכלל עם אזור המגורים, יש באזור לא מעט עבודה בתחום השיפוצים הבנייה ועיצוב הפנים בכלל, כדאי שתבחני את הדברים שוב. כדי שלא תתאכזבי, ניתן וכדאי לעשות כמה דברים, ראשית ישנם מבחני קבלה ללימודים הללו, כי הם לא מתאימים לכל אחד. שנית, יש מסלולי ערב בלימודים המאפשרים לעבוד בשעות הבוקר ולהיכנס בנחיתה רכה לתחום ולא לאחר שנתיים וחצי ללא עבודה מסודרת. מעבר לכך, בעיני זה יתרון לדעת שיש רשת ביטחון כזו או אחרת שאם משהו לא הולך היא שם לשמר עליך מהפן הכלכלי. אני מציעה שתנסי, לכי למספר מכללות בתחום לייעוצים ולמבחני קבלה ותשמעי מה הם מצעים ואומרים. עשי החלטות בהתאם. ההרשמה מתחילה כבר עכשיו, אבל עד למועד פתיחת שנת הלימודים יש עוד חודשים רבים לעשות החלטות בנושא.
הום סטיילינג
שני תודה על תגובתך אחרי קצת חושבים שעשיתי החלטתי דווקא לרדת קצת ברף וללמוד הום סטיילינג כך תהיה לי אפשרות לבדוק את התאמתי לתחום, אם אני אוהבת את זה בכלל, ועוד ובסכום הרבה יותר נמוך והתחייבות לתק' קצרה יותר
ש
שני יונגר
בחירה נבונה בהחלט
שלום ריטה,
את בהחלט עושה דבר נכון בעיני. כך תטעמי מהתחום ולא תיכנסי ישר לעומקו. תוכלי לחוש את הדברים להבין מה נכון ומה לא נכון לך ובתחום העיצוב בכלל טרם ההחלטה להיכנס לעובי הקורה ולהשקיע בלימודים ארוכים ותובעניים. בהצלחה בדרכך החדשה.
בברכה, שני
א
אתי דרעי נ
התייעצות
היי ריטה , אני בדיוק בצומת דרכים כמו שלך ואף באותו גיל , גם אני מאוד מתלבטת בין עיצוב פנים להום סטיילינג , אשמח לדעת היכן בחרת ללמוד הום סטיילינג ?
ר
ריטה
הי אתי
אני עוד מעט מסיימת את הלימודים במכללת אשקלון, לימודי עיצוב פנים. במהלך הקורס, התחוור לי מה שתכלס אין לי מה לעשות עם זה, בגילי, אלא אם כן אני רוצה לעסוק בזה בשעות הערב, כהכנסה נוספת, וגם עם אולי גדול. אני שמחה שלמדתי, כי הייתי צריכה את הלימודים לנשמה, אך בדיעבד, חבל שלא הסתפקתי בהום סטיילינג, שהוא זול יותר וקצר יותר, ומצריך פחות השקעה מקווה שעזרתי
א
אתי דרעי נ
תודה
היי ריטה תודה רבה על התשובה , נראה לי שעזרת לי לקבל החלטה , שיהיה לך בהצלחה בכל מקרה , תנסי לדחוף את עצמך לכיוון "השמיים הם הגבול " ככה אומרים לפחות ....
ש
שני יונגר
מסכימה איתך
שלום ריטה,
אני מסכימה לחלוטין זה ייתן לך אינדיקציה. אך קחי בחשבון שאת לא תכירי את כל התחום בכללותו אז כאשר את משליכה מהום סטיילינג על שאר התחום קחי בחשבון שלא הכל את יודעת עליו.