שלום שני, 1.אני מתלבטת לאיזה מתחומי העיצוב אני מתאימה ביותר בשילוב שיקולי ביקוש ושוק עבודה. ההתלבטות העיקרית שלי היא האם ללמוד אדריכלות, כאשר אני יותר נמשכת ללימודי פנים וחושב שזה יותר מתאים לי מאדריכלות תחום שכולל גם מתמטיקה,פיזיקה וטכניות או באמת ללמוד לתואר רק בעיצוב פנים. למיטב הבנתי הרבה יותר קל למצוא עבודה עם תואר באדריכלות. אך אני חוששת שלימודי האדריכלות יעניינו אותי פחות ו"אבזבז" 5 שנים בלימודים שלא בהכרח מספקים/מהנים. בנוסף, תחום העיצוב הגרפי גם מעניין אותי. אשמח לקבל מידע שיכווין אותי קצת יותר. 2. האם לימודים במכינה הכרחיים? לפי תגובות שונות שקראתי עמדתך בנושא בעבר הייתה שכדאי לשקול מכינה כי המכינות הפכו להיות כמעט הכרחיות. בעוד שבתגובות העדכניות יותר את לא בהכרח תומכת בכך. אשמח לשמוע מה את חושבת והאם זה ריאלי להתקבל ללימודים ללא כל רקע בנושא וללא מכינה תודה מראש(:
ש
שני יונגר
בחירת מסלול לימודים באדריכלות ועיצוב פנים
שלום הדר,
1. לדעתי הפתרון הטוב ביותר עבורך הוא ללמוד לא לתואר ראשון באדריכלות אלא ללימודי הנדסאים באדריכלות ועיצוב פנים, עם דגש על כך שמכללות מסוימות מתעלמות מנושא עיצוב הפנים ובאחרות הוא מקבל מקום של כבוד. שם תלמדי גם עיצוב גרפי ברמה מסוימת, גם שרטוט של מבנים וגם דברים טכניים וגם את נושא עיצוב הפנים. אמנם העיקר הוא נושא התכנון לבנייה, אך יש אפשרות להתרחבות לתחומים האחרים היצירתיים. חלק מהלימודים כוללים תוכנות תלת מימד ופוטושופ וכו' המתאימות בהחלט למי שרוצה לעסוק בעיצוב פנים דווקא ולא באדריכלות עצמה. כאן גם לא תבזבזי 7 שנים של לימודים וסטאז' ותהיה לך אפשרות לעשות שינויים והתאמות למה שבדיוק מעניין אותך בפרק זמן קצר יותר. תמי תהיה לך אפשרות לעבוד בתחום השרטוט עד שתצברי מספיק ניסיון ותוכלי ללמוד עוד דברים במקביל כדי להתמקצע בתחום עיצוב הפנים. 2. נושא המכינה מאוד תלוי סטודנט. יש שם חיסרון גדול מאוד והוא שבלוניות של הלימודים. אחד הדברים שנאמרים בצורה מוצהרת על-ידי מוסדו הלימוד הוא שהם מחפשים את היצירתיות של המועמד וכאשר מלמדים אותך איך להתמודד עם תיק העבודות וכן עם הבחינות שהן חלק מתנאי הקבלה יש בעייתיות בעיני עם כך שרבים מהמועמדים הם בעלי רקע זהה של הכנה במכינה ולכן קשה להבחין בהבדלים ביניהם ובכישוריהם. המכינה בהחלט מתאימה למי שממש חסר רקע ואינו מסוגל להתמודד עם הדרישות של הכנת תיק עבודות או מעולם לא עסק בתחומים יצירתיים וחושש להתמודד עמם בפעם הראשונה לקראת הלימודים. יחד עם זאת, יש לזכור, כי מכל 100 מועמדים רק 10 מתקבלים כך שהתחרות כל כך קשה על כל כיסא בכיתה שיש לקחת זאת בחשבון ולא להתאכזב אם לא מצליחים בפעם הראשונה. מה שאני מציע שתעשי זה את הדבר הבא: גשי למוסדות לימוד המלמדים לתואר ראשון בעיצוב פנים, וכן למוסדות לימוד המלמדים תקשורת חזותית שנדמה לי שהתחום יכול לעניין אותך גם כן. בנוסף, קראי בקישור שצירפתי לך למטה על לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים. כל אלו אמורים לתת לך תמונה רחבה על התחום שמעניין אותך לעסוק בו בעתיד. מה שהכי חשוב זה שתחליטי לפי התעסוקה בהמשך. אם אני מבינה מהדברים שלך בצורה נכונה את מה שאת אומרת, לימודי תואר ראשון באדריכלות הם לא בהכרח בשבילך, אבל לא לשלול כמובן.
תואר בלימודי הנדסאים באדריכלות ועיצוב פנים
שלום שוב ותודה רבה על תשובתך שעזרה לי מאוד. תגידי לי אם הבנתי אותך נכון, תואר ראשון בלימודי הנדסאים באדריכלות ועיצוב פנים(על אף שעיצוב הפנים הוא חלק שולי בו) עדיף חי על לימודי אדריכלות מכיוון שמדובר בפחות שנות לימוד ובנוסף ביותר סיכויים למצוא עבודה בסיום התואר מאשר הסיכויים למצוא עבודה לאחר תואר בעיצוב פנים בלבד? תודה מראש