לחבר היועצים שלום רב: אז ככה מניתוח אישיות ממוחשב שעשיתי בחברה מאוד גדולה (ושילמתי סכום לא קטן) ניראה כי אני טיפוס ניהולי. יזמי ובעל אופי להתקדם בחברות עד לתפקידים הבכירים..וכן בתחום הפוליטיקה המסחר ועולם העסקים על כל רבדיו...החלום שלי הוא להיות אדריכל ומעצב פנים אך אין לי רקע של עבודות כאלה ואחרות וכן אני לא עומד ביעדים הווה אומר יש לי בגרות מלאה בעלת ציון של 85. אין פסיכומטרי...השאלה היא כזאת האם ללכת לפי האבחון או לפי החלום האם לעשות מכינה לבניית תיק עבודות ולהכין את עצמי במשך שנה שלמה רק כדי שאוכל להתקבל?...מה עושים? האם לא כל מה שאנו חולמים הוא באמת מתאים לנו? (אם לא עשינו שום דבר שמתקרב לחלום כמו ציור ועיצוב וכדו')
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום מתן,
לפי דעתי שווה לך ללכת בעקבות החלום. מכינה קדם אקדמית תוכל להביא אותך לנקודה שבה אתה לומד מה שתמיד רצית ללמוד ואת הסיכוי (גם אם הוא קטן או גדול) לעסוק בתחום שעליו חלמת. כבר נתקלתי כמה פעמים באנשים שהלכו ללמוד מקצוע בגלל הכסף או העבודה אך זה לא היה המקצוע שבו התעניינו ושעליו חלמו ובהמשך הדרך הם התאכזבו. מכינה קדם אקדמית תוכל להכין אותך גם ללימודים אקדמים וגם למקצוע עצמו ולכן לפי דעתי היא הכי מומלצת עבורך. היות וישנם כמה מסלולים שונים בעולם המכינות הקדם אקדמיות צירפתי עבורך מאמר המסביר על המסלולים השונים מתוכם תוכל לבחור.